مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال چیست؟ انواع سبکهای تحلیل بازار

نگاهی به مفهوم تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال

حضور و فعالیت در هر بازاری نیازمند کسب اطلاعات و وانش مربوط به آن حوزه است.در مورد بازارهای مالی نیز این مسئله صدق میکند. برای فعالیت و موفقیت در بازارهای مالی همچون بازار فارکس،ارزهای دیجیتال،بازار بورس و… باید مهارت و اطلاعات لازم را کسب کنید.در بازارهای مالی دو نوع تحلیل بازار وجود دارد که آشنایی با آنها بسیار حائز اهمیت است،تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال .در این مقاله قصد داریم به بررسی در مورد تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال بپردازیم و تفاوت های آنها را بیان کنیم پس همراه ما باشید.

تحلیل تکنیکال(Technical analysis) که در فارسی اصطلاحا تحلیل فنی هم به آن گفته میشود و تحلیل فاندامنتال(Fandamental Analysis) یا همان تحلیل بنیادی، دو مکتب فکری اصلی در تحلیل بازارهای مالی و سرمایه ای هستند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

در این تحلیل تریدر یا تحلیلگر به بررسی روند و نمودار قیمتی سهم و یا اوراق و همچنین حجم معاملات در گذشته میپردازد و با تحلیل داده ها روند قیمت در آینده را پیش بینی میکند.

آشنایی با تحلیل بازار

معمولاً تحلیل گران فنی یا تکنیکال،تحلیل خود را با نمودارها و داده ها شروع میکنند.تحلیل تکنیکال در اصل به نوعی علم نمودار خوانی است.

تحلیل فنی در بازارهای مختلف مالی تفاوت چندانی ندارد و در هر بازاری که قابلیت رسم نمودار قیمتی را داشته باشد قابل اجرا است.در واقع در این تحلیل ،تحلیل گران به جستجو و کشف مجموعه ای از الگوها ،اشکال هندسی ،فرمول ها و روابط ریاضی میپردازند و بر مبنای آنها رفتارهای مشخص و پیش بینی پذیری را از قیمت انتظار میکشد.

از مهم ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال می توان به نمودارهای قیمت،الگوهای قیمت،خطوط حمایت و مقاومت و اندیکاتورها اشاره کرد.

نمودارهای قیمت: پر کاربردترین نمودارهای قیمت به ترتیب نمودارهای خطی ،میله ای و شمعی یا کندل استیک هستند.نمودار خطی صرفاً قیمت بسته شدن را نشان میدهد اما نمودارهای میله ای قیمت باز شدن و بسته شدن و همچنین کمترین و بیشترین قیمت را نمایش میدهند.نمودارهای شمعی محبوب ترین نمودارها در بین تحلیل گران هستند و به دو دسته ادامه دهنده و بازگشتی تقسیم میشوند.

الگوهای قیمت:به طور کلی دو نوع الگوی قیمتی داریم که شامل الگوی قیمتی ادامه دهنده و الگوی قیمتی برگشتی میشود.الگوهای ادامه دهنده قیمتی مانند محدوده استراحت برای روند سهم محسوب می شوند و پس از آن ادامه روند قبلی سهم را خواهیم داشت.بر عکس در الگوهای برگشتی قیمتی شاهد تغییر روند قیمتی هستیم.

درباره آموزش انواع الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال بیشتر مطالعه کنید.

حمایت و مقاومت:حمایت نقاط قیمتی است که قبلا توسط خریدارن لمس شده است و در مقابل مقاومت نقاط قیمتی است که فروشندگان مانع از پیشرفت قیمت میشوند.معمولا معامله گران در حمایت میخرند و در مقاومت میفروشند.

درباره سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بیشتر مطالعه کنید.

تحلیل بازار

اندیکاتورها:اندیکاتورها یکی از مهم ترین واصلی ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند.آنها مجموعه ای از نقاط داده هستند که یک نمودار راهنما را تشکیل میدهند.نمودارهایی که با کمک توابع ریاضی و هندسی و با داده های قیمت و حجم و زمان به پیش بینی جهت و قدرت روند یک سهم کمک میکند.

برخی از این اندیکاتورها که بسیار توسط معامله گران مورد استفاده قرار میگیرند:اندیکاتور میانگین متحرک،اندیکاتور RSI،اندیکاتور مکدی و … میباشد.

پیشنهاد مطالعه:متداول ترین الگوهای نمودار(پترن ها) در تحلیل تکنیکال

انواع سبکهای تحلیل تکنیکال :

تکنیکال کلاسیک:یکی از ایده آل ترین و جذاب ترین سبک های تحلیل تکنیکال است.در این سبک از الگوها و ابزارهایی که از گذشته در نمودار قیمت تشکیل شده به عنوان الگوها و ابزارهای رایج در بازار مالی برای معامله استفاده می ‌شود و تنوع الگوها بسیار زیاد است.یکی از مهم‌ترین و اصلی ترین ابزارها و الگوها در سبک کلاسیک الگوهای هندسی فیبوناچی و  کندل استیک است.

پرایس اکشن عرضه وتقاضا : پرایس اکشن یک سبک یا تکنیک تحلیل بازار است که معامله گران با استفاده از حرکات واقعی قیمت برای انجام معامله تصمیم گیری میکنند.

پیشنهاد مطالعه:مروری بر پرایس اکشن و ابزارهای معاملاتی پرایس اکشن

امواج الیوت: امواج الیوت یکی از سبک‌های تحلیل تکنیکال است که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. این سبک تحلیلی بر هر سه مولفه قیمت، زمان و الگوها تمرکز دارد و می‌تواند دید خوبی را از نمودارها به ما بدهد.

 

دو نکته بسیار مهم:

۱- تحلیل تکنیکال تنها روش تحلیلی بازارهای مالی نیست و روش های دیگر نیز برای این منظور وجود دارد.

۲- تحلیل تکنیکال ممکن است همیشه نتایج درستی به دنبال نداشته باشد امکان به وجود آوردن اشتباه در این روش تحلیلی نیز در فرآیند پیش بینی قیمت بازار های مالی وجود دارد.

تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال ( Fundamental Analysis )یا همان تحلیل بنیادی در بازارهای مالی روشی برای پیدا کردن ارزش واقعی یک دارایی با توجه به عوامل تاثیرگذار خارجی است.این دارایی در بازار بورس ارزش ذاتی یک سهام است و در بازار ارزهای دیجیتال ارزش قیمت یک رمز ارز است.

 

انواع سبک های تحلیل بازار

 

در تحلیل فاندامنتال با به کار گیری ابزارهای معاملاتی موجود تحلیلگر به بررسی و تحلیل مسائل تأثیر گذار بر تعیین قیمت واقعی دارایی میپردازد که این موارد میتواند شامل عوامل اقتصاد کلان مانند شرایط اقتصادی کشور،نرخ بیکاری ،نرخ بهره ،تولید ناخالص داخلی یا مسائل مربوط به سهام مانند نرخ سودآوری شرکت و یا سیاست های کلی یک شرکت ،صورتهای مالی و سلامت مالی و مدیریتی آن باشد.

بخوانید درباره :برترین شاخص های اقتصادی محرک بازار که معامله گران باید مراقب آنها باشند

در حالت کلی اکثر سرمایه‌گذارنی که قصد سرمایه‌گذاری بلند مدت را دارند، سراغ تحلیل بنیادی می‌رونددر نهایت هدف از تحلیل تکنیکال رسیدن به ارزش ذاتی و قیمت واقعی یک دارایی است.که سرمایه گذار بتواند بین قیمت واقعی و قیمت فعلی سهم مقایسه انجام دهد و مطلع شود که قیمت فعلی دارایی کمتر از بهای واقعی آن ارزش گذاری شده است یا بیشتر تا نسبت به آینده سهم تصمیم بگیرد.

تحلیل بازار ارزها

در کنار این موارد که به آن اشاره کردیم فاکتورهای دیگری  نیز برای بررسی ارزش یک دارایی وجود دارد که در قالب دو رویکرد قابل دسته بندی است:

رویکرد پایین به بالا:در این رویکرد تحلیل گر به بررسی مسایل مربوط به شرکت مورد نظر میپردازد و با توجه به برنامه ها و اخبار و صورتهای مالی شرکت تصمیم به خرید و فروش سهم میگیرد.

رویکرد بالا به پایین: در این رویکرد که بیشتر توسط معامله گران با تجربه صورت میگرد اخبار و برنامه های کلان صنعت و اخبار مهم اقتصادی تاثیر گذار در کنار اخبار شرکت مورد بررسی قرار میگیرند.این رویکرد دید جامع تری به تحلیل گر میدهد.

تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال

بعد از آشنایی با مفاهیم تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در این بخش از مقاله به بررسی مهم ترین تفاوتهای بین این دو نوع تحلیل که جزو مهم ترین موضوعات بازارهای مالی هستند میپردازیم.

 

انواع تحلیل بازار

 

به صورت کلی میتوان تفاوتهای اصلی بین تحلیل فنی و تحلیل بنیادی را در چند بخش شامل، تفاوت در مفهوم،زمان ورود به بازار،هدف از انجام تحلیل،مبنای تصمیم گیری،نوع داده ها،معامله گران و شاخص ها اشاره کرد.

تفاوت از نظر مفهوم

اصلی ترین و مهم ترین تفاوت این دو تحلیل در مفهوم آنهاست،تحلیل تکنیکال بر روند قیمتی گذشته و نمودارها و جداول ریاضی تاکید دارد و با استفاده از این داده ها آینده قیمت را پیش بینی میکند.

حال آنکه در نقطه مقابل تحلیل بنیادی هدف تشخیص ارزش ذاتی و واقعی یک دارایی با توجه به عوامل تاثیر گذار بیرونی است که ببینیم قیمت فعلی با قیمت واقعی چقدر تفاوت دارد.

تفاوت از نظر زمان سرمایه گذاری

زمان در سرمایه گذاری اهمیت ویژه ای دارد.در بازارهای مالی از دست دادن یک لحظه ممکن است باعث از دست دادن یک سود کلان یا تحمل ضرر شود.تحلیل فاندامنتال برای استفاده جهت سرمایه گذاری های بلند مدت مناسب است ولی تحلیل تکنیکال برای معاملات کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرد.

مثلا وقتی کسی قصد سرمایه گذاری بر روی سهام یک شرکت را دارد و میخواهد در آینده سود ببرد از این سهم قطعا باید از روش فاندامنتال استفاده کند،اما وقتی هدف از معامله نوسان گیری از تغییر قیمت در کوتاه مدت باشد باید از روش تکنیکال استفاده کرد.

تفاوت در هدف

هدف تحلیلگر یا سرمایه گذار از تحلیل در انتخاب نوع تحلیل تاثیر گذار است ،اگر هدف معامله گرپیدا کردن ارزش ذاتی و واقعی یک دارایی است از تحلیل فاندامنتال استفاده میکند ،در صورتی که اگر هدف تعیین روند قیمت در روزهای آتی و تعیین زمان ورود و خروج به سهم باشد بهتر است از تحلیل فنی استفاده شود.

تفاوت در مبنای تصمیم گیری

مبنای تصمیم گیری در تحلیل فاندامنتال اطلاعات حاضر و آمارهای ارزیابی شده است در حالی که مبنای تصمیم گیری در آنالیز تکنیکال روند گذشته قیمت هاست.

تفاوت در نوع داده های تحلیل ها

منابعی که برای تحلیل های بنیادی و تکنیکال مورد استفاده قرار میگرند متفاوت هستند.در تحلیل های بنیادی از گزارشهای مالی و اسناد شرکت ها ،سایت های خبری ،آمار و ارقام مربوط به صنایع،اخبار و اتفاقات اقتصادی و موارد اینچنینی برای تصمیم گیری استفاده میشود.

حال آنکه در تحلیل تکنیکال از نمودارها و جداول قیمتی و آمار و ارقام گذشته قیمت برای پیش بینی آینده قیمت استفاده میشود.

تفاوت از نظر تریدر

تحلیل تکنیکال بیشتر توسط معامله‌گران استفاده می‌شود. در حالی که تحلیل بنیادی بیشتر مورد استفاده سرمایه‌گذاران است.برای مثال کسی که یک دارایی را می‌خرد و برای مدت‌ها دست به آن نمی‌زند یک سرمایه‌گذار بلندمدت نامیده می‌شود. یا کسی که در طول روز چندین بار وارد موقعیت‌های معاملاتی شده و از آن‌ها خارج می‌شود اسکالپر یا ریزه‌خوار نام دارد.

نتیجه گیری

در پایان باید بگوییم که ما مجبور نیستیم صرفا از یک روش تحلیل استفاده کنیم.و هر دو نوع تحلیل تکنیکال و فاندامنتال توسط سرمایه گذاران و معامله گران استفاده میشود.و استفاده از هر دو این تحلیل ها به صورت همزمان باعث دست یابی به نتایج بهتری خواهد شد.

در این مقاله اطلاعات کاربردی و مفیدی را در باره تحلیل فنی و تحلیل بنیادی بیان کردیم.اگر شما هم قصد ورود به بازارهای مالی را دارید باید حتما با مفهوم و کاربرد این تحلیل ها آشنا باشید تا سودهای بهتری را از بازار و سرمایه گذاری کسب کنید.

تحلیل تکنیکال و فاندامنتال هر دو روشی برای پیدا کردن بهترین دارایی ها برای سرمایه گذاری هستند.ولی روش و ابزاری که برای رسیدن به هدف استفاده میکنند متفاوت است.تحلیل تکنیکال بیشتر برای معامله های کوتاه مدت تر و تحلیل فاندامنتال برای سرمایه گذاری های بلند مدت مناسب است.

حال با مطالعه این مقاله میتوانید با دید بازتری نسبت به تصمیم گیری در مورد ورود به بازارهای مالی اقدام نمایید.

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه