مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

نحوه معامله با فیبوناچی و سطوح مورد استفاده آن در بازار

اصلاحات فیبوناچی ابزار محبوبی از تحلیل تکنیکال به شمار میروند که به منظور پیش بینی قیمت های بالقوه آینده در بازارهای مالی توسط معامله گران استفاده می شود.

اگر  اصلاحات فیبوناچی و نسبت ها به درستی استفاده شود می توانند به معامله گران کمک کنند تا سطوح حمایت و مقاومت آینده را بر اساس عملکرد قیمت گذشته شناسایی کنند .

به خاطر بسپارید که خطوط فیبوناچی یک ابزار تأیید هستند یعنی شما از این ابزار در کنار سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل خطوط روند،میانگین متحرک و واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD) میتوانید بهترین نتیجه را بدست بیاورید.

در ادامه ی این مقاله از تی پی چارت به تعریفی از نسبت طلایی فیبوناچی و استراتژی معاملاتی سطوح اصلاحی فیبوناچی خواهیم پرداخت.

فیبوناچی کیست؟

همانطور که اروپا از تاریکی به قرون وسطی گذر کرد، آسیا بهترین مراکز ریاضی، پیشرفته ترین برنامه های درسی و بزرگترین ریاضیدانان را به وجود آورد.

لئوناردو بیگولو پیزانو (معروف به فیبوناچی) امیدوار کننده ترین ریاضیدان اروپایی در قرون وسطی بود.او یک ریاضیدان نابغه بود که در سال 1170 در پیزای ایتالیا به دنیا آمد.

پدرش گوگلیلمو بوناچیو در یک پست تجاری در بوگیا، در شمال شرقی الجزایر کار می کرد. فیبوناچی در جوانی ریاضیات را در بوگیا خواند و در طول سفرهای طولانی خود با مزایای سیستم اعداد هندو عربی آشنا شد.

نسبت طلایی فیبوناچی

در سال 1202، فیبوناچی پس از بازگشت به ایتالیا، آنچه را که آموخته بود در ” لیبر آباکی ” (“کتاب چرتکه ” ) مستند کرد.

او در این کتاب سری اعدادی را که امروزه بنام او نامگذاری شده را توصیف کرد که تمرکز روی نسبت بین اعداد در دنباله است. این مهم ترین بخش کار فیبوناچی در نظر گرفته می شود.

در دنباله اعداد فیبوناچی ، پس از 0 و 1، هر عدد حاصل جمع دو عدد قبلی است. از این رو، دنباله به شرح زیر است: 0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377، 610 و غیره، و این تا بی نهایت گسترش می یابد.

هر عدد تقریباً 1.618 برابر بیشتر از عدد قبلی است که به این مقدار: 1.618 Phi یا ” نسبت طلایی ” گفته می شود.

دنباله اعداد فیبوناچی

نسبت طلایی از تقسیم هر عدد از سری فیبوناچی بر عدد قبل آن به دست می آید. در جایی که F(n) nامین عدد فیبوناچی است، ضریب F(n)/F(n-1) به حد 1.618 نزدیک می شود که به نسبت طلایی معروف است.

نسبت طلایی به طور مرموزی در دنیای طبیعی، معماری، هنرهای زیبا و زیست شناسی  ظاهر می شود.

به عنوان مثال، این نسبت در نقاشی لئوناردو داوینچی، مونالیزا، گل‌های آفتابگردان، گلبرگ‌های رز، صدف نرم تنان، شاخه‌های درخت، صورت انسان، گلدان‌های یونان باستان و حتی کهکشان‌های مارپیچی فضای بیرونی مشاهده شده است.

نسبت طلایی فیبوناچی در مونالیزا

حتی زنبور عسل به نسبت 1.618 پایبند است. اگر زنبورهای ماده را بر زنبورهای نر در هر کندو تقسیم کنید، عددی نزدیک به 1.618 به دست خواهید آورد.

اینطور به نظر می رسد که  که نسبت طلایی فیبو نا چی نقش مهمی در اجزای سازنده همه چیز در اطراف ما داشته است.

سطوح فیبوناچی مورد استفاده در بازارهای مالی

در بازارهای مالی اعدادی که در اصلاحات فیبوناچی مورد استفاده قرار میگیرند جزو اعداد دنباله فیبو نیستند اما در عوض آنها از روابط ریاضی بین اعداد در دنباله تشکیل شده اند .

اساس نسبت  طلایی فیبونا چی که  61.8 % است از تقسیم یک عدد در سری فیبوناچی بر عددی که به دنبال آن می آید به دست می آید.به عنوان مثال، 144/ 89  = 0.6180.

نسبت 38.2% از تقسیم یک عدد در سری فیبوناچی بر دو عدد ماقبل خود به دست می آید مثلا 89/233 = 0.3819.

و یا نسبت 23.6% از تقسیم یک عدد در سری فیبوناچی بر سه عدد ماقبل خود به دست می آید.مثلا 89/377 = 0.2360.

انواع فیبوناچی

در تحلیل تکنیکال انواع مختلف فیبوناچی وجود دارد و با استفاده از ابزار های آن میتوان آینده بازار را پیشبینی کنیم.
که عبارتند از:

  • فیبو اصلاحی
  • فیبو پروجکشن
  • فیبو کانال
  • فیبو بادبزن
  • فیبو کمان
  • فیبو زمانی
  • فیبو تلاقی

که مهمترین فیبوناچی ها: فیبو اصلاحی، فیبو پروجکشن و فیبو تلاقی می باشد.

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه