مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

برترین شاخص های اقتصادی محرک بازار که معامله گران باید مراقب آنها باشند!

بازارهای فارکس اغلب در پس انتشار اخبار یا داده‌ها حرکت‌ها و نوسانات شدیدی را تجربه می‌کنند. بسیاری از معامله گران از این نوسانات شدید استفاده کرده و  فرصت های زیادی را برای معامله بدست می آورند.معامله کردن با اخبار با تاثیر بالا می تواند بسیار مفید یا بسیار دردناک باشد.

برای اینکه بتوان ازنوسانات ناشی از این اخبار بهترین استفاده را کرد باید بتوان درک درستی از آن داشت وبه روش درستی به ان نزدیک شد.

درک اساسی از عوامل کلان اقتصادی که زیربنای انتشار اخبار و اطلاعات بازار فارکس هستند، ضروری است. بسیاری از  اخبار پرتأثیر FX نیز در جلسات بانک مرکزی، زمانی که رئیس موسسه کنفرانس مطبوعاتی می کند، منتشر می شود.

دقایقی بعد از اعلام آنها می توان شاهد نوسانات شدید قیمت در بازار بود. اینکه بتوانید اخبارمنتشره که مهمترین انها شاخص های اقتصادی هستند را در این لحظات با کمک برخی از سایت های خبری فارکس خوب تفسیر کنید، یک ضرورت مطلق است.

در این مقاله ما قصد داریم به عوامل اصلی محرک قیمت‌ها که از انتشار داده‌ها و اخبار می‌آیند که به عنوان شاخص های اقتصادی مهم در بازار فارکس از انها نام برده شده است بپردازیم.

شاخص های اقتصادی چیست؟

شاخص های اقتصادی می توانند به نمایش فعالیت های مختلف اقتصادی یک کشور یا منطقه کمک کنند. آنها دیدگاه ارزشمندی در مورد عملکرد فعلی کسب و کار و همچنین جهت گیری آینده اقتصاد ارائه می دهند.

شاخص های اقتصادی معمولاً به چند روش طبقه بندی می شوند. عمده ترین انواع شاخص های اقتصادی: شاخص های پیشرو، همزمان و عقب مانده هستند.

  • شاخص های اقتصادی که تغییرات آتی در فعالیت های اقتصادی را پیش بینی می کنند، شاخص های پیشرو نامیده می شوند.
  •  شاخص هایی که همزمان با تغییر فعالیت اقتصادی تغییر می کنند، شاخص های اقتصادی همزمان نامیده می شوند.
  • و در نهایت به شاخص هایی که تأیید می کنند تغییر در فعالیت اقتصادی رخ داده است، شاخص های اقتصادی عقب مانده نامیده می شوند.

در این مقاله، عمده ترین شاخص های اقتصادی فارکس را که بر بازار ارزها تاثیر می گذارند، با قابلیت پیش بینی تغییرات قیمت آتی ارزها ارائه می دهیم. معامله گران باید مطمئن شوند که از تقویم شاخص های اقتصادی قابل اعتماد استفاده می کنند و برای افزایش نوسانات احتمالی بازار در طول این گزارش ها آماده باشند.

شاخص های اقتصادی اصلی که اخبار بازار فارکس را هدایت می کنند، تورم، تولید ناخالص داخلی و داده های اشتغال هستند. سپس، موارد ثانویه وجود دارد، مانند خرده فروشی یا انبوه پول، که اینها تأثیر کمتری بر بازارها دارند.

در ادامه ما بر روی موارد اصلی از شاخص های اقتصادی تمرکز خواهیم کرد و این عوامل مهم را مفصل تشریح خواهیم کرد  زیرا در مقایسه با سایر اخبار فارکس تأثیر بیشتری بر عملکرد قیمت دارند.

 

شاخص های اقتصادی مهم در فارکس

حقوق و دستمزد غیر کشاورزی(NFP)

یکی از رویدادهای مورد انتظار برای اخبار بازار فارکس، حقوق و دستمزد غیر کشاورزی از ایالات متحده است. این انتشار داده ها توسط معامله گران و سرمایه گذاران در سراسر جهان در تمام بازارها از فارکس گرفته تا سهام و اوراق قرضه مشاهده می شود.

در میان شاخص های اشتغال، این عدد NFP است که بیشترین تأثیر را بر بازارها و دلار آمریکا دارد. شاخص حقوق و دستمزد غیر کشاورزی (NFP) شامل همه مشاغل به غیر از خوداشتغالی، کار مزرعه و مشاغل در ارتش و سرویس اطلاعاتی است.

عدد NFP نشان می‌دهد که شرکت‌ها و مدیران استخدامی آن‌ها چگونه به وضعیت اقتصادی فعلی و آینده نگاه می‌کنند.

اگر انتظار داشته باشند که افزایش تعداد کارگران در آینده ضروری نباشد، شرکت ها تمایلی به اضافه کردن به حقوق و دستمزد خود ندارند.و در سویی دیگر،اگر کسب و کارها فرض کنند که محیط اقتصادی آینده تقاضا برای محصولاتشان را افزایش می دهد، نیروی کار خود را اخراج نمی کنند.

اعداد مثبت درگزارش NFP معمولاً برای دلار آمریکا مفید هستند، در حالی که اعداد منفی حقوق و دستمزدهای غیرکشاورزی ناامیدکننده هستند و معمولاً منجر به کاهش ارزش دلار می شوند.

جنبه اساسی گزارش های کار بهتر از حد انتظار عمدتاً ناشی از پیامدهای نرخ بهره کوتاه مدت است . گزارش‌های اشتغال قوی حاکی از گسترش اقتصادی در آینده است و احتمال سیاست پولی محدودکننده را افزایش می‌دهد که تقاضا برای دارایی‌های دلار آمریکا را نسبت به دارایی‌های خارجی افزایش می‌دهد.

گزارش NFP هر ماه یک بار و در اولین جمعه هر ماه منتشر می شود. این رویدادی است که همه برای معامله اخبار فارکس آن را پیگیری میکنند، زیرا می تواند یکی از پرسودترین رویدادهای خبری بازار ارز باشد.

دلیل اینکه این داده ها بازارها را در طیف سرمایه گذاری جهانی جابجا می کند این است که شاخص شماره یک نرخ رشد اقتصادی است و از آنجایی که ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان را دارد ، هر اتفاقی که در آنجا رخ دهد طبیعتاً بر بازارهای دیگر کشورها تأثیر خواهد گذاشت.

از نظر اخبار فارکس ، این مهم‌ترین رویداد خبری است، زیرا USD در تمام جفت‌های ارز اصلی و اکثر ارزهای دیگر در برابر دلار آمریکا قرار گرفته است .

افزایش یا کاهش در گزارش حقوق و دستمزدهای غیرکشاورزی چه تأثیری بر بازارهای FX دارد؟

عدد بیشتر برای حقوق و دستمزدهای غیر کشاورزی (NFP )به این معنی است که اقتصاد ایالات متحده عملکرد بهتری دارد، یعنی برای دلار آمریکا مثبت است. عدد کوچکتر نشان دهنده ضعف در اقتصاد ایالات متحده است و برای ارز مضر است.

پیشنهاد مطالعه:بازیگران بازار فارکس

نرخ تورم

نرخ تورم به عنوان یکی از شاخص های اقتصادی یکی از مهم‌ترین داده ها در بازار ارز است. نرخ تورم تغییر قیمت کالاها و خدمات را برای یک دوره زمانی خاص اندازه گیری می کند. مانند گزارش داده های اشتغال، یکی از پربیننده ترین و مهم ترین شاخص های اقتصادی برای معامله گران FX است.

بانک‌های مرکزی ، مانند فدرال رزرو، نرخ تورم خاصی را هدف قرار می‌دهند تا اقتصاد را سالم و رو به رشد نگه دارند. نرخ تورم هدف که فدرال رزرو برای اقتصاد آمریکا  در نظر دارد حدود 2 درصد است. همانطور که گفته شد، سطح معینی از تورم طبیعی است، اما کاهش تورم یا نرخ تورم بسیار بالا می تواند نگران کننده باشد و جرقه رکود را در یک اقتصاد ایجاد کند.

تورم همچنین به عنوان معیار رشد اقتصادی عمل می کند. اقتصاد در حال گسترش بر تقاضا برای کالاها فشار وارد می کند و قیمت آنها را افزایش می دهد. تورم بالاتر معمولاً با رشد اقتصاد همراه است.

بانک‌های مرکزی معمولاً یکی از وظایف خود را تثبیت تورم میدانند. از ان طرف هم نگران رشد اقتصادی هستند. اگر تورم ضعیف باشد رشد اقتصادی  ضعیف میشود. بانک های مرکزی نیز برای تعیین سیاست پولی خود به ارقام تورم نگاه می کنند .

اگر تورم کمتر از نرخ هدف آنها باشد( اغلب حدود 2 درصد در اقتصادهای توسعه یافته)، آنها احتمالاً یک سیاست پولی انبساطی را اجرا خواهند کرد.

ابزارهای مختلفی وجود دارد که بانک مرکزی می تواند از آن استفاده کند. یکی کاهش نرخ بهره است زیرا به رونق اقتصاد کمک می کند و هزینه های مالی برای شرکت ها و مصرف کنندگان ارزان تر میشود.

از سویی دیگر ، نرخ بهره پایین تر، جذابیت یک ارز را کاهش می دهد. و یا ممکن است انتظارات کاهش نرخ بهره را در آینده نزدیک ایجاد کند که برای یک ارز خوب نیست و باعث کاهش ارزشان میشود.

افزایش نرخ تورم یک ارز را جذاب تر می کند، زیرا شانس اقدام بانک مرکزی برای افزایش نرخ بهره را افزایش می دهد. افزایش تورم به این معنی است که اقتصاد در حال بهبود است و اقتصاد با عملکرد بهتر یک ارز را جذاب‌تر می‌کند.

بازار به ارقام تورم نگاه می کند تا احتمال اقدام بانک مرکزی در جلسه سیاست پولی بعدی خود را ارزیابی کنند.

انواع مختلفی از ارقام تورم در طول ماه منتشر می شود. در ایالات متحده، متداولترین داده های اصلی که باید دنبال شود ،گزارش‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) هستند، این داده ها یک بار در ماه حدودا  اواسط ماه منتشر می شوند.

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) :

تغییر در قیمت سبدی متشکل از چند صد کالا و خدمات را اندازه گیری می کند. این سبد شامل مخارج معمول خانوارها در سطح ماهانه است و وزن هر اقلام در سبد نشان دهنده درصد کل هزینه های خانوار است.گزارش CPI همچنین شامل زیرشاخص هایی است که تغییرات قیمت در انرژی، غذا و همه کالاها و خدمات به جز غذا و انرژی را دنبال می کند.

شاخص قیمت تولید کننده (PPI) :

تغییرات قیمت فروش حدود 3000 قلم کالا را در مراحل مختلف ساخت دنبال می کند. اجزای PPI که شاخص قیمت عمده فروشی نیز نامیده می شود، بر اساس سهم آنها در تولید ناخالص داخلی وزن می شوند.

برخلاف CPI، شاخص قیمت تولید کننده( PPI) قیمت ها را قبل از تعیین سطح خرده فروشی پوشش می دهد و شامل مواد خام و کالاهای واسطه ای می شود.

از آنجایی که شاخص قیمت تولیدکننده حداقل یک روز قبل از شاخص قیمت مصرف کننده منتشر می شود، معامله گران می توانند پیشبینی کنند که فشارهای تورمی در فرآیند تولید چقدر بوده است .

درست مانند آمار اشتغال، اداره آمار کار ایالات متحده ،گزارش های CPI و PPI را منتشر می کند. هر دو گزارش در اواسط ماه در ساعت 8:30 صبح به وقت شرقی برای داده‌های ماه قبل منتشر می‌شوند، PPI معمولاً یک روز کاری قبل از CPI منتشرمیشود .

در میان شاخص‌های اخبار اقتصادی برنامه‌ریزی‌شده برای تورم، گزارش CPI نسبت به گزارش PPI برتری جزئی دارد زیرا تغییرات قیمت را در سطح مصرف‌کننده نشان می‌دهد.

شاخص های اقتصادی : cpi

پیشنهاد مطالعه:روانشناسی بازار و اهمیت آن در معامله گری

انتشار CPI اغلب در بازارهای مالی سر و صدای زیادی ایجاد می کند و اهمیت آن بیشتر می شود زیرا بانک های مرکزی نرخ تورم خاصی را هدف قرار می دهند و سیاست های پولی خود را برای دستیابی به این هدف تنظیم می کنند.

نرخ تورم رو به رشد در نتیجه شرایط مثبت اقتصادی اغلب مستلزم تشدید سیاست های پولی برای خنک کردن اقتصاد است که منجر به افزایش ارزش پول می شود.

از سوی دیگر، کاهش نرخ تورم نیازمند یک سیاست پولی سست‌تر برای ایجاد جرقه تورم و اجتناب از شرایط منفی کاهش تورم است. ژاپن که زمانی یک مدل اقتصادی در دهه‌های 1970 و 1980 بود، در دهه‌های 1990 و 2000 دچار کاهش نرخ شد. این دوره در تاریخ جدید ژاپن اغلب “دهه گمشده ژاپنی” نامیده می شود.

خرده فروشی

گزارش خرده فروشی یکی دیگر از شاخص های اقتصادی کلیدی در فارکس است و می تواند تاثیر محسوسی بر بازار ارز داشته باشد. دلیل این امر این است که ارزش خرده فروشی بینشی از مصرف شخصی می دهد که به نوبه خود بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد.

گزارش خرده‌فروشی تخمینی از ارزش فروش برای بخش خرده‌فروشی را ارائه می‌کند و توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده، حدود دو هفته پس از پایان ماه در ساعت 8:30 صبح به وقت شرقی، منتشر می‌شود.

از آنجایی که ارقام خرده فروشی به صورت ماهانه منتشر می شود، می تواند سرنخ هایی را برای آنچه که باید برای گزارش تولید ناخالص داخلی سه ماهه انتظار داشت ارائه دهد .

افزایش فروش خرده‌فروشی معمولاً با سودآوری بیشتر شرکت‌ها برابری می‌کند، که می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌گذاری و تقاضای دلاری شود و باعث افزایش ارزش دلار آمریکا شود.

خرده فروشی بالاتر از حد انتظار معمولاً برای دلار آمریکا مثبت است، در حالی که خرده فروشی کمتر از حد انتظار باعث کاهش ارزش ارزآن  می شود.

تولید ناخالص داخلی(GDP)

در بین همه شاخص های اقتصادی مالی ارائه شده ، تولید ناخالص داخلی (GDP) جامع ترین شاخص موجود از وضعیت اقتصادی یک کشور است. این نشان دهنده مجموع ارزش بازار همه کالاها و خدمات تمام شده تولید شده در یک کشور در یک دوره زمانی خاص است.

به عنوان مثال، تمام خودروهایی که تویوتا در ایالات متحده تولید می کند در تولید ناخالص داخلی ایالات متحده محاسبه می شود. مالکیت منابع ، تاثیری بر ارزش تولید ناخالص داخلی ندارد، تا زمانی که همه محصولات و خدمات در داخل مرزهای یک کشور تولید شوند.

رشد تولید ناخالص داخلی معیار عملکرد اقتصادی است. این یعنی اگر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی خاصی در طول ماه ها ادامه یابد، ما چه انتظاراتی می توانیم برای آینده از نظر شغل و تورم داشته باشیم.

داده های تولید ناخالص داخلی قوی برای یک ارز مثبت است در حالی که عکس آن برای یک ارز ضعیف خواهد بود .

دفتر تحلیل اقتصادی گزارش فصلی تولید ناخالص داخلی را ارائه می دهد. هر گزارش سه مرحله را طی می‌کند: پیش گزارش اولیه، گزارش اولیه و گزارش نهایی.

پیش گزارش که اولین گزارشی است که در اخبار منتشر می شود، بیشترین تاثیر را بر بازار ارز دارد. این گزارش حدود یک ماه پس از پایان سه ماهه گزارش منتشر می شود، به عنوان مثال برای سه ماه اول سال، پیش گزارش در ماه آوریل منتشر می شود.

پس از انجام اصلاحات لازم توسط دفتر تحلیل اقتصادی و اصلاح پیش گزارش، گزارش اولیه حدود یک ماه پس از پیش گزارش، یعنی در ماه مِی برای سه ماهه اول سال منتشر می شود.

سپس گزارش نهایی یک ماه پس از گزارش اولیه منتشر می شود و نشان دهنده تجدید نظر نهایی تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه گزارش شده است.

گزارش تولید ناخالص داخلی با استفاده از رویکرد هزینه‌های کل محاسبه می‌شود:

   تولید ناخالص داخلی = C + I + G + (X – M)

در این فرمول  C مصرف شخصی، I سرمایه گذاری داخلی، G مخارج و سرمایه گذاری های دولتی و (X – M) صادرات خالص کالا و خدمات است .

سهم هر کدام از اجزاء از دوره ای به دوره دیگر تفاوت زیادی ندارد و مصرف شخصی با حدود 70 درصد بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی ایالات متحده دارد.

جدول زیر تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را بر اساس اجزا در سال 2011 نشان می دهد.

جدول تولید ناخالص داخلی ایالات متحده جزو شاخص های اقتصادی مهم

هنگام معامله با گزارش تولید ناخالص داخلی، معامله گران باید به گزارش پیش گزارش توجه ویژه ای داشته باشند زیرا این گزارش محرک ترین خبر در بازار از تمام گزارش های تولید ناخالص داخلی است.

زمانی که تولید ناخالص داخلی بیش از حد انتظار افزایش یابد، تاثیر معمول بر بازار ارز برای پول داخلی مثبت است و اگر نتواند از انتظارات بازار فراتر رود، منفی است.

همبستگی بین گزارش تولید ناخالص داخلی به عنوان یکی از شاخص های  اقتصادی فارکس و دلار آمریکا در نمودار زیر نشان داده شده است.

 

نمودار تولید ناخالص داخلی و دلار از شاخص های اقتصادی

 

پیشنهاد مطالعه:8 توصیه مهم وارن بافت برای مبتدیان در سرمایه گذاری

اخیرا، تاثیر گزارش تولید ناخالص داخلی بر بازار ارز اندکی کاهش یافته است و دلیل این امر فراوانی انتشار آن است.

معامله‌گران با ردیابی شاخص‌های اقتصادی پیشرو مانند مصرف شخصی و بازار مسکن، به عنوان گزارشهای  فصلی، سعی می‌کنند گزارش تولید ناخالص داخلی را پیش‌بینی کنند. با این حال، تولید ناخالص داخلی همچنان گسترده ترین شاخصی است که بینش ارزشمندی را در مورد شرایط اقتصادی یک کشور ارائه می دهد.

انتظارات بازار از شاخص های اقتصادی

در تحلیل فاندامنتال می‌توانید روند رشد اقتصادی را با نظارت بر اشتغال، تورم و رشد تولید ناخالص داخلی طی ماه‌ها دنبال کنید. و از این طریق میتوانید پیش بینی کنید که آیا یک اقتصاد در حال گسترش است یا انقباض .

همانطور که گفتیم، اقتصاد در حال رشد برای یک ارز مثبت است، در حالی که اقتصاد انقباضی منفی است یعنی باعث کاهش ارزش ان ارز میشود. این همیشه نسبی است.

نتیجه

آمارهای نیروی کار، گزارش‌های نرخ تورم، خرده‌فروشی و گزارش‌های تولید ناخالص داخلی در گروه اولیه شاخص‌های اقتصادی عمده با تاثیر بالا در بازار ارز قرار دارند.

هم داده‌های نیروی کار و هم خرده‌فروشی شاخص‌های اقتصادی پیشرو برای شرایط آینده هستند که می‌توان نرخ رشد تولید ناخالص داخلی را پیش‌بینی کرد و به طور گسترده توسط معامله‌گران برای تحلیل تأثیر بالقوه آنها بر نرخ‌های ارز استفاده می‌شود.

نرخ تورم که نشانگر تغییرات قیمت کالاها و خدمات است و مورد هدف فدرال رزرو قرار گرفته است، یکی از شاخص های اقتصادی فارکس است که معامله گران باید از نزدیک آن را دنبال کنند تا نرخ موفقیت خود را در بازار افزایش دهند.

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه