مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

کپی تریدینگ چیست؟ هرآنچه درباره کپی ترید باید بدانید!

برای ورود به بازارهای مالی و انجام معاملات نیاز به داشتن اطلاعات و تجربه کافی و همچنین توانایی تحلیل نمودارها و اتفاقات بازارهای مالی را دارید تا بتوانید سود خوبی از معاملات کسب کنید و مانع از رست رفتن سرمایه خود شوید.اما یادگیری اصول معامله و کسب تجربه علاوه بر نیاز به گذر زمان و تمرین کاری بس سخت است.کپی تریدینگ(Copy Trading)یکی از استراتژی های کسب درآمد و سود از بازارهای مالی برای افراد مبتدی و تازه کار است.

در روش کپی تریدینگ همانطور که از نامش پیداست افراد و تریدرهای تازه کار و مبتدی که تجربه کافی در معامله و همچنین قدرت و زمان کافی جهت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و بررسی اتفاقات بازار را ندارند،رفتار و استراتژی تریدرهای حرفه ای و با تجربه را عیناً کپی و اجرا میکنند.در این مقاله در باره استراتژی کپی تریدینگ و روشهای انجام آن ،مزایا و معایب آن و همچنین معرفی پلتفرم های کپی تریدینگ صحبت میکنیم و سعی داریم اطلاعات مفید و کاربردی را برای استفاده در اختیار کاربران بگذاریم .

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ یکی از انواع استراتژی های معاملاتی و یکی از انواع مختلف فعالیت های معاملاتی سوشال تریدینگ است که در آن یک کاربر یک تریدر حرفه ای را انتخاب میکند و دقیقاً همان کاری را که آن تریدر انجام میدهد را اجرا میکند.

همه تریدرهایی که در بازارهای مالی شروع به فعالیت میکنند به دنبال کسب سود حداکثری و حداقل کردن ضرر هستند و این امر مستلزم کسب مهارت و شناحت بازار و تجزیه و تحلیل و پیگیری اخبار و … و در نهایت اتخاذ استراتژی درست در معامله است که این امر برای افراد تازه وارد سخت و همچنین با ضرر همراه خواهد بود ،پس در چنین شرایطی بد نیست از توانایی و تجربه تریدرهای حرفه ای استفاده شود و کارهای آنها را انجام دهند.

برای انجام کپی تریدینگ شما باید تریدرها و سرمایه گذارانی را پیدا کنید که سابقه معاملاتی خوبی داشته باشند.استراتژی این معاملات بر تریدهای کوتاه مدت ،روزانه و نوسانی متمرکز است و برای اکثر بازارهای مالی اعم از فارکس،بورس ،بازار ارزهای دیجیتال و … مناسب است.

از آنجایی که تریدرهای حرفه ای تسلط کافی بر بازار و انواع تحلیل ها را دارند و هدفشان رسیدن به سود حداکثری و یا جلوگیری از ضررهای احتمالی و کم کردن ضرر است در نتیجه copy trading روش مناسبی برای افراد تازه وارد و مبتدی است.

اکثربروکرهای فارکس و پلتفرم های معاملاتی امکان انجام معاملات کپی تریدینگ را به صورت اتوماتیک و بسیاری قابلیت های دیگر را ارائه میدهند.پلتفرم های کپی تریدینگ اطلاعات جامع و کاملی درباره سابقه معاملاتی تریدر ،نرخ سود و ضرر وی در سال گذشته و استراتژی معاملاتی اش را به شما نشان می دهد.

کپی تریددر فارکس

 

نکته حائز اهمیت که باید مورد توجه قرار گیرد این است که در انتخاب تریدیری که قصد کپی از استراتژی معاملاتی وی را داریددقت کنید که مدل سرمایه گذاری و اهدافش با شما همخوانی داشته باشد.

استراتژی های کپی تریدینگ بر اساس اهداف و تحمل ریسک هر کپی کننده متفاوت است.افراد میتوانند بر اساس اهداف و تحمل ریسک پذیری خود تریدرهای مختلفی را دنبال کنند.اگر فردی به دنبال سود بالاست ،باید ریسک بیشتری را بپذیرد و در مقابل استراتژی هایی که بر مدیریت سرمایه تاکید دارند معمولا به دنبال سودهای قابل توجه نیستند.

سوشال تریدینگ چیست؟

در سوشال تریدینگ تریدرها استراتژی ها و تحلیل های خود را با دیگران به اشتراک میگذارند و افراد با تحلیل و انتخاب این روشها به انجام معاملات میپردازند.در سوشال تریدینگ بیشتر از معاملات و روشهای تریدرها سیگنال معاملاتی گرفته میشود و از آنها استفاده میکنند. در واقع کپی تریدینگ شاخه ای از سوشال تریدینگ است.

سوشال تریدینگ

تفاوت بین کپی تریدینگ و سوشال تریدینگ این است که در Copy trading شما معاملات تریدر حرفه ای را کپی و اجرا میکنید حال آنکه در سوشال تریدینگ علاوه بر امکان کپی کردن معاملات با سایر سرمایه گذاران و تریدرها در ارتباط هستید و در شبکه اجتماعی ویژه ای فعالیت میکنید و میتوانید اطلاعات ،نظرات و تحلیل های دیگران را مشاهده کنید،با آنها در ارتباط باشید و تجربیات خود را با دیگر اعضا به اشتراک بگذارید.

انواع کپی تریدینگ

کپی تریدینگ در حالت کلی به دو نوع خودکار(Automatic) و دستی (Manual) تقسیم بندی میشود.در نوع دستی معامله گر با سیگنال گرفتن از یک تریدر حرفه ای که قبلاً برای این کار در نظر گرفته است کار کپی تریدینگ را انجام میدهد.

در نوع خودکار کپی ترید توسط پلتفرم copy trading به صورت خودکار و اتو پایلوت (Autopilot) انجام میشود.در این روش رفتار تریدر مورد نظر عیناً برای انجام معاملات کپی برداری میشود و نیاز به انجام کار خاصی نیست.ولی شما میتوانید تریدر را خودتان انتخاب کنید و در هر مرحله ای از معامله آن را متوقف کنید.

مزایا و معایب کپی تریدینگ

استفاده از هر استراتژی معاملاتی ای دارای مزایا و معایبی است که شما با آشنایی و در نظر گرفتن این نقاط ضعف و قوت میتواند با دید بازتری نسبت به استفاده و یا عدم استفاده از آن استراتژی تصمیم گیری نمایید.در ادامه مطلب مهم ترین نقاط ضعف و قوت کپی تریدینگ را عنوان میکنیم.

مزایا و معایب کپی تریدینگ

 

مزایای کپی تریـدینگ

کپی تریدینگ میتواند راه حل عالی و مناسبی برای افراد تازه کار باشد.این روش به مبتدی ها که دانش کافی ندارند اجازه میدهد تا از استراتژی  ماهرترین و با تجربه ترین تریدرها را دنبال کنند و با استفاده از آن کسب سود کنند.

از دیگر مزایای کپی تریدینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

1-صرفه جویی در زمان: در این روش تریدر نیاز به صرف زمان بیشتر برای تحلیل و نظارت مداوم بر بازار ندارد و میتواند زمان خود را صرف موضوعات دیگر کند.کاربر با انتخاب تریدر ارئه دهنده سیگنال و یا الگوریتم میتواند کار انجام معامله و مدیریت پورتفوی را به پلتفرم بسپارد.

2-مدیریت ریسک و سرمایه گذاری: همانظور که قبلا اشاره کردیم ریسک از دست رفتن سرمایه برای کاربران تازه وارد بسیار زیاد است از این رو استفاده از کپی تریدینگ تا حد بسیار زیادی میتواند این ریسک را کاهش دهد زیرا معامله گران حرفه ای بازار را کاملا تحلیل میکنند و وارد معاملاتی میشوند که  ریسک کمتری دارند.

3-تنوع سبد دارایی: سرمایه گذاران با کپی از چند تریدر مختلف میتوانند پورتفوی خود را متنوع کنند و از جنبه های مختلف بازار به نفع خود استفاده کنند.و همچنین با توزیع ریسک در دسته های مختلف دارایی و سبک های مختلف معاملاتی مدیریت سرمایه بهتری داشته باشند.

4-یادگیری استراتژی های ترید: با دیدن رفتار و روشهای انجام معامله توسط تریدرهای حرفه ای در کپی تریدینگ و دنبال کردن آنها کاربران میتوانند کم کم کسب تجربه کنند روشهای آنها را یاد بگیرند. و از این تجربیات برای انجام معاملات استفاده کنند.

5-صرفه جویی در هزینه: هزینه استفاده از کپی تریدینگ کمتر از هزینه استخدام یک معامله گر برای مدیریت سرمایه و معاملاتتان است.

شاید بخواهید درباره پراپ تریدینگ هم بدانید.

معایب کپی تریدیـنگ

کپی تریدینگ در کنار مزایایی که دارد همانند همه استراتژی های دیگر معایبی نیز دارد که در ادامه مهمترین موارد آن را بیان میکنیم:

1-وابستگی بیش از حد: از مهم ترین معایب این روش عادت کردن به کپی کردن است.زیرا تقلید کردن کارساده ای است و نیاز به تخصصی ندارد و فقط کاربر سرمایه خود را به حرفه ای ها میسپارد و از دور نظاره گر میشود.این کار به مرور که معامله گر تجربه های لازم را کسب میکند و دانش لازم را به دست می آورد باعث میشود اعتماد به نفس کافی برای انجام معامله را نداشته باشد و همچنان به کار کپی متکی باشد.

2-احتمال ضرر و خطا: امکان خطا حتی برای تریدرهای حرفه ای نیز وجود دارد.موفقیت گذشته یک تریدر لزوماً تضمین موفقیت وی در آینده نیست و با تجربه ترین تریدرها نیز ممکن است دچار خطا شوند و کل سرمایه شما با اشتباه آنها از بین برود. همچنین، بروز خطا در تنظیمات پنل تریدینگ می‌تواند باعث صفر شدن کل سرمایه یک تریدر شود.

3-نیاز به سرمایه بیشتر: کپی تریدینگ نیازمند سرمایه بیشتر است زیرا اکثر تریدرها برای ارائه کپی تریدینگ حداقل ۲۰۰ دلار سرمایه طلب میکنند که در صورتی که کاربر خودش ترید کند با سرمایه کمتر هم میتواند شروع کند.

4-مشکلات فنی: از آنجا که معاملات copy trading اندکی از معامله تریدر اصلی عقب است.در بازارهای پر نوسان ممکن است از قیمت جا بمانید و نتایح دقیقا با تریدر اصلی یکسان نباشد.مواردی همچون اشکالات فنی یا سرعت پایین تکرار معاملات در برخی از پلتفرم ها میتواند باعث لغزش قیمت شود و بخشی از سود کپی تریدرها از بین برود.

کپی تریدینگ

 

انواع پلتفرم های کپی ترید

در اینجا به معرفی چند پلتفرم معروف و پر استفاده برای کپی تریدینگ میپردازیم.پلتفرم های کپی تریدینگ علاوه بر تفاوت در کارمزدها از صرافی های مختلفی پشتیبانی میکنند،برخی از این پلتفرم ها کپی تریدینگ را توسط ربات و برخی دیگر توسط تریدرهای حرفه ای  یا هر دو ارائه می دهند.

همچنین باید به این نکته هم اشاره ای داشته باشیم که سیستم کپی ترید در حال حاضر علاوه بر صرافی ها در بسیاری از بروکرهای فارکس هم موجود میباشد که شما میتوانید با مطالعه و آشنایی با هر کدام از این بروکرها جهت ثبت نام و انجام کپی ترید اقدام نمایید.

معرفی و بررسی بروکرهای فارکس

پلتفرم ETORO: بدون شک یکی از محبوب ترین و معروف ترین پلتفرم های کپی تریدینگ در ارزهای دیجیتال پلتفرم ایتورو است.از ویژگی های مهم این پلتفرم این است که سهام و طلا را نیز میتوان معامله کرد.این پلتفرم تقریبا به تمام کشورهای دنیا خدمات ارائه میکند.همچنین پلتفرم ETORO برای افرادی که میخواهند میزان ریسک معاملات خود را کنترل کنند مناسب است زیرا این امکان را به کاربران خود می دهد تا از معاملات تریدرهای دیگر با سطوح قابل تنظیم ریسک کپی برداری کنند.در نتیجه کاربر وابستگی صد در صد به تریدر مورد نظر خود را ندارد و میتواند در صورت نیاز ریسک ضرر را کاهش دهد.

پلتفرم ایتورو

در پلتفرم ایتورو اهمیت ندارد که تازه کار هستید و مهارت کافی برای معامله را ندارید شما به راحتی میتوانید از سیستم خودکار کپی تریدینگ این پلتفرم برای معاملات خود استفاده کنید.

همچنین در سیستم خودکار کپی تریدینگ ارز دیجیتال ایتورو هیچ هزینه پنهانی وجود ندارد و فقط با پرداخت سود تریدر اصلی همه چیز کاملا قانونی پیش میرود.

در این پلتفرم بخشی با عنوان آموزش کپی تریدینگ وجود دارد که به کمک آن میتوانید دانش خود را در زمینه تحلیل بیشتر کنید.

همچنین این پلتفرم مزیتهای دیگری از قبیل پشتیبانی و محتوای آموزشی عالی ،امکان معامله ارز دیجیتال ،فارکس و سهام را به صورت یک جا دارد و قابلیت سوشال تریدینگ بالا و عضویت در جامعه کابری پلتفرم را دارد.

از معدود نقاط ضعف این پلتفرم میتوان به نیاز حداقل سرمایه ۲۰۰ دلاری برای انجام کپی تریدینگ و محدودیت تعداد ارزهای دیجیتال قابل معامله اشاره کرد.

پلتفرم بای بیت(By bit): این پلتفرم یک صرافی ارز دیجیتال مناسب برای انجام تمام معاملات است.بیش از  ۲۰۰کوین و توکن دارد و هزینه انجام معاملات در آن بسیار پایین است.این پلتفرم کپی تریدینگ معاملات متعددی ازجمله اسپات تریدینگ ،مارجین تریدینگو کپی ترید را برای انواع ارز دیجیتال ارائه می دهد.

بای بیت

مهمترین مزیت کپی تریدینگ در بای بیت تعداد تریدرهای بسیار زیاد آن است که انتخاب تریدر مناسب برای کپی را راحت تر می کند.همچنین در بای بیت کنترل کامل روی تریدهای خود دارید و میتوانید هر طور که میخواهید آن ها را تنظیم کنید.

سایت Io: این سایت به شکل  سایت سوم شخص عمل میکند و مستقیم اکانت کاربر را به صرافی معتیبر بایننس متصل میکند و از این طریق تریدرهای حرفه ای برای کاربر ترید را انجام میدهند.کارمزد ترید در این سایت توسط تریدرهای بایننس تعیین میشود.

 معرفی و بررسی صرافی های ارز دیجیتال

 

نکاتی برای انتخاب بهترین کپی تریدر

در پلتفرم های کپی تریدینگ هر چه تریدری که انتخاب میکنید ماهرتر و بهتر باشد امکان کسب سود بیشتر میشود و موفقیت بیشتر میشود.برخی از نکاتی که در انتخاب تریدر باید مورد توجه قرار دهید به شرح ذیل است:

انتخاب تریدرهای مورد اعتماد و با ثبات مهم ترین مورد است.به میزان پولی که کاربران روی یک تریدر خاص سرمایه گذاری میکنند دقت کنید.ثبات را اولویت قرار دهید.مطمئن شوید که تریدر مورد نظر حداقل به مدت ۱۲ ماه به طور مستمر فعال بوده و سابقه عملکرد خوبی دارد.

بازده معاملات تریدر را بررسی کنید،نمودارهای سود تریدر را بررسی کنید تا میزان افزایش یکنواخت یا ثبات سود تریدر در طول زمان مشخص میشود.

هر چه تریدر پر سود تعداد معاملات بیشتری انجام دهد برتری تخصصی وی  نسبت به عامل شانس بیشتر مشخص میشودتوجه داشته باشید که تعداد بیش‌ازحد معاملاتِ باز می‌تواند یک نقطه ضعف تلقی شود. بااین‌همه، شرایط بازار و استراتژی معامله‌گر را هم برای نگه‌داشتن موقعیت‌های باز در نظر بگیرید.

استراتژی و رفتار معاملاتی تریدر را در نظر بگیرید و سبک سرمایه گذاری و تمرکز ویژه وی در بازار را بررسی کنید.به دنبال تریدرهایی باشید که در بازارها یا محصولات خاصی تخصص دارند به این ترتیب میتوانید سبد سرمایه گذاری متنوعی داشته باشید.

سخن پایانی

در پایان متذکر میشویم که بازارهای مالی مانندفارکس و ارزهای دیجیتال بسیار پیچیده هستند و نیازمند تخصص و مهارت.اگر این تخصص و مهارت را نداشته باشید سرمایه خود را از دست میدهید.یکی از راههای مناسب برای افراد تازه وارد و مبتدی استفاده از روش کپی تریدینگ است.اگر قصد ورود به بازارهای مالی را دارید پیشنهاد میکنیم در ابتدا این کار را با سرمایه کم شروع کنید تا به مهارت کافی برسید.

برای کپی تریدینگ در انتخاب پلتفرم و تریدر دقت کنید.سودمندی در کپی تریدینگ به معامله گری بستگی دارد که تریدهایش را کپی میکنید.برای موفقیت بیشتر باید حتما یک استراتژی مدیریت سرمایه گذاری خوب داشته باشید.

همچنین باید در نظر داشته باشید که تریدرهای کاندید دید بلندمدت به بازار دارند یا کوتاه‌مدت. اگر از یک معامله‌گر بلندمدت کپی کردید، اما ترید خود را پس از یک هفته بستید، به احتمال زیاد ضرر خواهید کرد.

 

 

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه