مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

پرایس اکشن چیست؟ مروری بر پرایس اکشن و ابزارهای معاملاتی آن

بازارها دائماً در حال تغییر هستند که می تواند شامل یک روند صعودی، یک روند نزولی، نوسان کم یا نوسان زیاد باشد. بنابراین چگونه میتوانید بفهمید که بازار میخواهد چه کاری انجام می دهد؟ چه زمانی یک معامله گر می تواند زمان ورود و خروج را با دقت بیشتری پیش بینی کند؟چندین روش برای پیش بینی و حدس و گمان بازارها شامل اندیکاتورها، فاندامنتال ها، الگوریتم ها، پرایس اکشن و غیره وجود دارد. در این مقاله، ما ابعاد مختلف معاملات پرایس اکشن را بررسی کنیم.

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن (price action ) روشی برای تجزیه و تحلیل حرکات قیمت پایه برای دریافت سیگنال های ورود و خروج است که قابل اعتماد تلقی می شود و در عین حال نیازی به استفاده از اندیکاتورها ندارد.

پرایس اکشن منشأ مشابهی با تحلیل تکنیکال کلاسیک دارد. این نظریه برگرفته از نظریه داو توسط چارلز داو ، پدر تحلیل تکنیکال است.

داو فکر می کند قیمت همه چیز را منعکس می کندو این میتواند نتیجه نهایی سایر عوامل و اطلاعات موجود در بازار باشد. پرایس اکشن حرکات قیمت را مطالعه می کند و از این طریق رفتارشناسی جمعیت شرکت کننده در بازار را خوانده و اقدام بعدی را پیش بینی می کند.

تئوری داو

پرایس نوعی از روش تحلیل تکنیکال است، زیرا عوامل اساسی یک سهم را نادیده می گیرد و در درجه اول به تاریخچه قیمت آن سهم نگاه می کند. با این حال، این روش با سایر اشکال تحلیل تکنیکال متفاوت است، زیرا بر رابطه قیمت فعلی سهم با تاریخچه قیمت آن، که شامل تمام حرکات قیمت است، بر خلاف مقادیر به دست آمده از تاریخچه قیمت، تمرکز دارد.

یا به تعریفی ساده تر پرایس اکشن روشی از معاملات روزانه است که در آن معامله گران در مورد معاملات بر اساس تاریخچه حرکت قیمت تصمیم می گیرند نه بر اساس داده های اندیکاتورهای حاصل از تحلیل تکنیکال.

معاملات پرایس اکشن را می توان بخشی از تحلیل تکنیکال در نظر گرفت، اما در مقایسه با اکثر اشکال تحلیل تکنیکال بسیار پیچیده است و تجزیه و تحلیل رفتاری فعالان بازار را به عنوان انبوهی از شواهد نمایش میدهد.

پرایس اکشن ، پایه ای برای تحلیل تکنیکال سهام، از جمله دارایی ها و کالاها است. که تحلیلگران فنی یا همان تکنیکالیست ها  از آن بر روی نمودارها برای کشف الگوها و یا پیدا کردن نشانه هایی استفاده می کنند که می تواند به پیش بینی نحوه رفتار سهام در آینده کمک کند تا بتوانند نقاط ورود و خروج معاملات را بر اساس آن مشخص و زمان بندی کنند.

علاوه بر این، بسیاری از معامله‌گران از این تکنیک برای تعیین سطوح و روندهای کلیدی قیمت و تدوین استراتژی‌های مدیریت ریسک استفاده می‌کنند.

معاملات پرایس اکشن چیست؟

هنگامی که از تکنیک پرایس اکشن برای تصمیم گیری معاملاتی برای هر اوراق بهاداری مانند سهام، اوراق قرضه، ارزها، کالاها و مشتقات استفاده می شود ، به آن معامله پرایس اکشن می گویند. و این رویکردی برای پیش بینی قیمت، حدس و گمان و یافتن موقعیت های ورود و خروج است.

از آنجایی که قیمت از نمودار قیمت استخراج می‌شود، به‌عنوان «معاملات نمودار تمیز»، «معاملات برهنه» یا «معامله خام یا طبیعی» نیز شناخته می‌شود. در این سبک معاملاتی، تصمیمات صرفاً بر عملکرد گذشته اوراق بهادار متکی است و نه بر اخبار یا هر داده دیگری.

برخی از معامله گران بر اساس حرکت قیمت یک دارایی تصمیم می گیرند. این پیش‌فرض معاملات پرایس اکشن است ، به دنبال حرکت قیمت‌ها و معامله بر اساس اقداماتی که آنها فکر می‌کنند بیشترین سود را دارند.

اکثر پرایس کارها از ابزارهای فنی مانند میانگین‌های متحرک یا باندهای بولینگر و … استفاده نمی‌کنند، اما اگر شما به عنوان یک تریدر پرایس اکشن این کار را انجام می‌دهید، باید وزن بسیار کمی را در فرآیند تصمیم‌گیری معاملات به آنها بدهید. یک معامله گر پرایس اکشن معتقد است که تنها منبع قابل اعتماد اطلاعات از خود قیمت و حرکات آن ناشی می شود.

تفاوت پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال چیست؟

تجزیه و تحلیل فنی به حرکت قیمت و همچنین عوامل دیگری مانند تحلیل حجم ،استفاده از اندیکاتورها،الگوهای کندلی و غیره وابسته است. ولی از سوی دیگر، پرایس اکشن فقط بر حرکت قیمت متمرکز است. بنابراین، تاریخچه قیمت و استفاده از برخی ابزارهای تحلیل تکنیکال، بنا به صلاحدید معامله گر، پایه و اساس معاملات پرایس اکشن را تشکیل می دهند.

 

ابزارهای معاملاتی پرایس اکشن

ابزارهای ترجیحی برای معامله گران پرایس اکشن عبارتند از شکستها (breakouts)،  کندل استیک ها (candlesticks) و  روندها (trends). آنها همچنین از نظریه هایی مانند سطوح حمایت و مقاومت استفاده می کنند .

در کنار به کارگیری استراتژی حرکت قیمت اصلی، یک معامله گر از هر یک از ابزارهای تحلیل کلاسیک ذکر شده در بالا به عنوان چاشنی برای تدوین استراتژی معاملاتی خود استفاده می کند.

شکست(breakout):

هنگامی که قیمت یک دارایی دریک روند خاصی حرکت می کند، در صورت شکسته شدن به معامله گران هشدار می دهد که احتمالا فرصت معاملاتی جدیدی در پیش روست.

به عنوان مثال، فرض کنید یک سهم در 20 روز گذشته بین 10 تا 11 دلار در حال نوسان و معامله بوده است، سپس به بالای 11 دلار حرکت می کند. این تغییر در گرایش به معامله گران هشدار می دهد که احتمالاً حرکت جانبی پایان یافته است و حرکت احتمالی به 12 دلار (یا بالاتر) آغاز شده است.

برک‌آوت‌ها معمولا از الگوهای مختلف، از جمله سطوح حمایت و مقاومتی،  الگوهای نموداری مانند :مثلث‌ها ، سر و شانه‌ها و الگوهای پرچم رخ می‌دهند.

گاهی اوقات شکست قیمت در جهت پیش بینی شده ادامه پیدا نکرده و مجدد به محدوده نوسانی قبل خود باز میگردد که در این صورت میگوییم یک شکست کاذب یا (false breakout) رخ داده است.

شکستها در پرایس اکشن

 

بحث درباره شکستها بسیار مفصل است و در مقاله ای دیگر بطورکامل و تخصصی درباره ی آن صحبت خواهیم کرد.

کندل استیک (Candlestick):

کندل‌ها نمایش‌های گرافیکی قیمت روی نمودار هستند که روند( قیمت باز، بسته، بالا و پایین)یک دارایی را نشان می‌دهند. معامله گران از کندل ها در استراتژی های مختلف استفاده می کنند.

به عنوان مثال، هنگام استفاده از  نمودارهای شمعی ، برخی از معامله گران از الگوهای کندل استیک استفاده می کنند که در مقاله  آموزش انواع الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال به طور کامل انواع آن را مورد بحث قرار دادیم.

پین بار در پرایس اکشن

روندها(trends):

یک دارایی می تواند در تمام طول روز معامله شود و قیمت ها دائما در حال افزایش یا کاهش هستند. معامله گران به این نوسانات به عنوان روندهای ” صعودی “، که در آن قیمت در حال افزایش است، یا به عنوان روندهای “نزولی”، که در آن قیمت در حال کاهش است، یاد می کنند.

در خصوص روندها در دو مقاله خطوط روند در تحلیل تکنیکال و کانال های روند در تحلیل تکنیکال مفصلا صحبت کرده ایم که در صورت تمایل میتوانید از همینجا انها را مطالعه نمایید.

روندها در پرایس اکشن

حمایت و مقاومت:

با توجه به تمام موارد فوق، معامله گران از مناطق حمایت و مقاومت قیمت برای شناسایی فرصت های معاملاتی خوب استفاده می کنند. مناطق حمایت و مقاومت در جایی شکل میگیرند که قیمت در گذشته معکوس شده است. چنین سطوحی ممکن است در آینده دوباره مورد آزمایش قرار بگیرند..

با مطالعه مقاله سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال میتوانید درک کاملتری از این فرآیند داشته باشید.

سبک‌های مختلف Price Action

اگر بخواهیم بطور کلی سبکهای پرایس اکشن (price action) را نام ببریم به 3 دسته تقسیم میشوند:

۱- پرایس اکشن کلاسیک

این سبک ریشه تحلیل پرایس اکشن است ،در سبک کلاسیک پرایس اکشن ، معامله گران با استفاده از ابزارهای گوناگونی همچون الگوهای شمعی، خطوط حمایت و مقاومت، خطوط روند،‌ شکست‌ها و بازگشت‌ها و … نقاط ورود یا خروج خود را مشخص می‌کنند.

۲- عرضه و تقاضا (Supply and Demand)

حمایت و مقاومت در پرایس‌اکشن کلاسیک عموما به نقاط قیمتی خاصی اطلاق میشود که از سقف ها و کفهای قبلی یا بعضا نقاط برخورد با خطوط روند و کانال شکل میگرفت.

پس از شکل‌گیری سبک عرضه و تقاضا در پرایس اکشن، دیدگاه علاقه‌مندان این سبک نسبت به نمودار قیمتی تفاوتی اساسی پیدا کرد.

به گونه ای که  آن‌ها، تنها دو عنصر اصلی سطوح عرضه و سطوح تقاضا در نمودار قیمتی را مورد توجه قرار دادند و رفتاری که قیمت در میان آن‌ها انجام میدهد  را مورد بررسی قرار میدهند؛ چرا که قیمت عنصری افقی بوده و بر اساس خطوط روند مورب تعیین نمی‌شود.

۳- اسمارت مانی (Smart money) یا پول هوشمند

اسمارت مانی سبکی نوظهور و پیشرفته‌ای از پرایس اکشن به شمار می‌رود،در این سبک،معامله گران سعی بر آن دارند تا رفتار بازیگران بزرگ بازار در نمودار را بررسی و رصد کنند ، سپس با پیش‌بینی نواحی قیمتی که احتمال جاماندن و عدم تکمیل سفارش‌های آنها با حجم بالا در آن‌ها بیشتر است، معاملات خود را انجام دهند.

مفاهیم اصلی در اسمارت مانی عبارتند از عرضه و تقاضا، اردر بلاک (Order Block) و انواع مختلف نقدینگی حاصل از فعال کردن حد ضرر معامله‌گران خرد.

در اینجا باید خاطر نشان کنیم که با گذر زمان سبکها و شیوه های پرایس اکشن جدیدی جدای از موارد یاد شده در بازارهای مالی پدیدار شده اند که هر کدام بر اساس شیوه و استراتژی برخی افراد میباشد که از جمله ی انها میتوان به سبک rtm ،ict،trex و سبک های افرادی همچون آل بروکس،سم سیدن ،وایکوف و … اشاره کرد.

مزایا و معایب پرایس اکشن

از مزایای معامله گری با پرایس اکشن میتوان به :

  • زمان کمتری برای تحلیل و تحقیق نیاز است.
  • میتوان ورود و خروجهای دقیقتری نسبت به اندیکاتورها دریافت کرد.
  • اجازه استفاده سودمند از فریم‌های زمانی بالاتر را می‌دهد.
  • این امکان را ایجاد می‌کند تا نظم و انضباط لازم برای برتری در معامله‌گری را به دست آورید.

از اشکالاتی که میتوان برای این سبک نام برد:

  • نمیتوانید معاملات خود را بصورت خودکار انجام دهید .
  • ابزارها در استفاده ازپرایس از قیمت عقب هستند.
  • نسبت به تحلیل کلاسیک و سنتی نیاز به تلاش و تمرکز بیشتری دارد.
  • هر معامله گری برداشت متفاوتی از نمودار دارد.

نتیجه

پرایس اکشن  تکنیکی است که برای تجزیه و تحلیل عملکرد یک اوراق بهادار با ردیابی حرکات قیمت آن استفاده می شود. معامله گران باتجربه به احتمال زیاد از این تکنیک سود می برند زیرا با درک رفتار و اشکال خاص و یا عملکرد گذشته الگوها در یک نگاه میتوانند نواحی بهینه ای را برای کسب سود خود بدست بیاورند.

با این حال، معاملات پرایس اکشن  مجموعه ای از محدودیت های خاص خود را دارد. پس، معامله گران می توانند از ابزارهای به روز شده در کنار این استراتژی برای بهینه کردن نشانه ها استفاده کنند.

همه مبتدیان می‌توانند از یادگیری معاملات پرایس سود ببرند. یادگیری خواندن و تفسیر حرکات نمودار قیمت به خودی خود به یک سیستم معاملاتی تبدیل می شود.

اگر در حال یادگیری  هستید، برای شروع فقط باید یک روش را یاد بگیرید . قبل از تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر، با استراتژی انتخابی خود به سود برسید. معاملات پرایس اکشن سود را تضمین نمی کند، اما با گذشت زمان و تمرین یک سبک معاملاتی عالی ایجاد می کند.

 

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه