مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

معاملات پرایس اکشن چیست | 7 نکته که قبل از انجام معامله باید در نظر بگیرید

معاملات پرایس اکشن؟ بله، پرایس اکشن اساس و شاکله  تحلیل تکنیکال است و به شما کمک می‌کند بدون اتکا به اخبار یا نظرات، زمان‌بندی ورود و خروج را بهتر انجام دهید.

بسیاری از معامله‌گران کوتاه‌مدت عمدتاً به حرکات قیمت و الگوها و روندهایی که به آنها در تصمیم‌گیری معاملات کمک می‌کند تکیه می‌کنند.

پرایس اکشن را می توان با استفاده از نمودارهایی که قیمت ها را در طول زمان ترسیم می کنند، تجزیه و تحلیل کرد. معامله گران از نمودارهای مختلف برای بهبود توانایی خود در تجزیه و تحلیل روندها، شکست ها و تغییر روند ها  استفاده می کنند.

اما مشکل اصلی اینجاست که از آنجایی که اطلاعات زیادی مانند الگوهای شمعدانی، الگوهای نمودار، خطوط روند و غیره وجود دارد، تصمیم گیری در مورد معاملات را به چالش می کشد.

معامله گران تازه کار اغلب این سؤال برایشان بوجود می آید که از کجا بایدشروع کنم؟ و به دنبال چه چیزی باید باشم؟

امروز در این مقاله، ما 7 نکته ای را که باید قبل از ثبت سفارش در هنگام انجام معاملات پرایس اکشن در نظر بگیرید، مورد بحث قرار خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

7 نکته که قبل از انجام معاملات پرایس اکشن باید در نظر بگیرید

1. ساختار بازار

اولین چیزی که یک تریدر پرایس اکشن کار  باید در معاملات پرایس اکشن بداند ساختار بازار است، یعنی بازار چه روندی دارد .

ساختار بازار در معاملات پرایس اکشن

ساختار بازار شامل 4 گزینه است:

گزینه 1- تجمع

بطور مثال تجمع زمانی اتفاق می افتد که بازار به یک کف رسیده است و خریداران اولیه شروع به خرید می کنند و تصور می کنند که فروش و نزول به انتها رسیده است.

این مرحله مانند یک بازار رنج است اما درانتهای یک روند نزولی به نظر می رسد. وقتی قیمت پایین‌تر می‌رود، معامله‌گران صعودی شروع به خرید می‌کنند زیرا قیمت‌ها را «خیلی پایین» می‌دانند و این فشار خرید را در بازار وارد می‌کند.

همچنین، معامله گران نزولی در بازار هستند که به فروش خود ادامه می دهند، به این امید که روند نزولی ادامه یابد.

وقتی فشار خرید و فروش را با هم ترکیب کنیم، بازار به مرحله تعادل می رسد و تثبیت می شود. اگر قیمت ها صعودی شوند، می توان گفت که بازار به کف رسیده است و روند نزولی به روند صعودی تغییر کرده است.

تجمع قیمت در کف

پیشنهاد مطالعه:پلن معاملاتی چیست؟نحوه ایجاد یک طرح معاملاتی در 7 مرحله

گزینه 2- روند صعودی

این مرحله در معاملات پرایس اکشن  زمانی اتفاق می افتد که بازار برای مدتی در حال رنج بوده و سپس شروع به حرکت به سمت بالاتر کند.

در این مرحله، اکثر تریدران شروع به شناسایی روند صعودی می کنند و به دنبال فرصت هایی برای خرید هستند.

تغییر روند از نزولی به صعودی

گزینه 3- توزیع

مرحله توزیع مانند یک بازار رنج است اما با این تفاوت که در یک روند  به نظر می رسد.

هنگامی که قیمت بالاتر می رود، معامله گران فروش وارد می شوند و شروع به گرفتن موقعیت های فروش می کنند زیرا قیمت ها “خیلی بالا” در نظر گرفته شده اندو این فشار فروش را بر بازار وارد می کند. اما، در عین حال، هنوز هم معامله گران صعودی هستند که همچنان در حال خرید هستند و امیدوارند این روند ادامه یابد.

وقتی فشار خرید و فروش را با هم ترکیب کنیم، بازار تثبیت می شود. اگر قیمت از پایین ترین سطح بشکند، وارد مرحله توزیع می شویم.

گزینه 4- روند نزولی

زمانی که قیمت ها شروع به پایین آمدن و ساختن سویینگهای پایینتر می کنند، می توان گفت که روند نزولی آغاز شده است .

بنابراین، همانطور که در بالا توضیح داده شد، قبل از انجام هر گونه سفارش معاملاتی ، باید بدانید که بازار در کدام ساختار  قرار دارد. صعودی-نزولی یا رنج و یا در میانه رونداست.

این به معامله گران پرایس اکشن کمک می کند تا درک کنند که آیا باید بخرند، بفروشند یا خارج از بازار بمانند.

2. حمایت و مقاومت

پس از اینکه متوجه شدیم ساختاربازار در کدام مرحله از معاملات پرایس اکشن است، باید بر اساس پرایس اکشن تصمیم بگیریم که خرید کنیم یا فروش انجام دهیم.

اگر بازار در مرحله پیشرفت یا شروع روند صعودی باشد، می توان موقعیت های خرید را آغاز کرد. با این حال، اگر بازار در فاز شروع روند نزولی باشد، می توان موقعیت های فروش را آغاز کرد.

پس از اتخاذ این تصمیم، باید سطوح حمایت و مقاومت ، یعنی مناطق تحت فشار خرید یا فروش بالقوه را تجزیه و تحلیل و مشخص کرد.

حمایت سطحی از فشار خرید بالقوه است که در آن خریداران می توانند وارد عمل شوند و قیمت را بالاتر ببرند، در حالی که مقاومت منطقه ای است که فروشندگان می توانند وارد عمل شوند و قیمت را پایین بیاورند.

سطوح حمایت و مقاومت در معاملات پرایس اکشن به ما می گوید کجا بخرید و کجا بفروشید . اگر قیمت ها از سطح مقاومت برگردند، می توانیم موقعیت فروش باز کنیم

و اگر قیمت ها از سطح حمایت برگشت، می توان سهام را خریداری کرد.

سطوح حمایت و مقاومت در معاملات پرایس اکشن

حالا سوال اینجاست که چه زمانی وارد یک معامله می شوید؟

3. سطح ورودی

هنگامی که قیمت ها از هر الگوی قیمتی ، کندلی ، سطح حمایت یا مقاومت خارج می شوند، معامله گر می تواند در آن نقطه موقعیت خرید و فروش  بگیرد.

اما کمی صبر کنید!! این نکته بسیار مهم است که به محض وقوع شکست، وارد موقعیت نشوید. شما، باید منتظر قیمت پایانی یا کلوز کندل یا جلسه معاملاتی بعدی باشید و اگر شکست کامل اتفاق افتاد، معامله‌گر می‌تواند موقعیت خرید یا فروش را بگیرد.

به عنوان مثال، اگر پس از روند نزولی، الگوی کندل هارامی صعودی را مشاهده کردید ، در صورتی که قیمت ها در روز بعد بالاتر باز شد، باید موقعیت خرید را وارد کنید.

به تصویر زیر توجه کنید:

موقعیت خرید با الگوی هارامی

4. حد ضرر یا (sl)

آیا بدون تعیین سطح استاپ لاس وارد پوزیشن  خود می شوید ؟ اگر جواب بله است !  شما مرتکب یک اشتباه وحشتناک هستید که به دلیل آن ممکن است ضررهای جبران ناپذیری شوید!

حتی بهترین پوزیشنهای معاملاتی می تواند منجر به باخت شوند. به همین دلیل است که قبل از بدتر شدن اوضاع مهم است که بدانید چه زمانی از معامله خود خارج شوید.

و این را می توان با استفاده از استاپ لاس حل کرد، که به شما کمک می کند از موقعیت خود محافظت کنید تا اگر معامله برخلاف انتظارات شما پیش رفت متحمل ضرر زیاد نشوید.

حالا این سوال پیش می‌آید که در کجا باید حد ضرر قرار دهم؟ خوب، راه های زیادی برای تعیین آن وجود دارد.

به عنوان مثال، اگر یک الگوی کندل هارامی صعودی را مشاهده کردید، می توانید یک استاپ لاس را در ساپورت یا پایین کندل روز قبل قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه:مدیریت ریسک چیست و چه اهمیتی دارد؟

5.تایم فریم بالاتر

اما آیا قبل از قرار دادن سفارش معاملاتی برای خرید یا فروش به روند قیمت در تایم فریم بالاتر نگاه کردید؟

بله، برای ما مهم است که به روند بازه زمانی بالاتر نگاه کنیم، به عنوان مثال، اگر با استفاده از نمودارهای روزانه معامله می کنید، باید به نمودارهای هفتگی نیز نگاه کنید تا مشخص کنید آیا روند صعودی یا نزولی است.

6. حجم

قبل از ثبت سفارش، نگاه کردن به حجم بسیار مهم است. اگر هنگام وقوع شکست، افزایشی در حجم وجود نداشته باشد، معامله‌گر باید درگرفتن آن موقعیت تردید داشته باشد.

تغییر روند همیشه باید با افزایش حجم پشتیبانی و همراه شود. اندیکاتورهای زیادی برای نشان دادن حجم وجود دارد که با کمک آنها می توانید حجم را در ارز مورد نظر تجزیه و تحلیل کنید.

7. خروج از معامله

حتی قبل از ورود به موقعیت باید سطح خروجی را تعیین کنید. آری!  تعیین سطح خروج قبل از ثبت سفارش خرید/فروش بسیار مهم است.

سطح خروج را می توان با در نظر گرفتن درصد معینی،یا سطح حمایت/مقاومت پیش رو یا هدف قیمت در مورد الگوهای نمودار تعیین کرد.

پس از تعیین تمام موارد فوق، اکنون آماده هستید تا سفارش معاملاتی خود را چه خرید و چه فروش انجام دهید.

سخن پایانی

تفسیر پرایس اکشن بسیار ذهنی است.این یعنی، وقتی دو معامله‌گر ،حرکت قیمت یکسانی را تحلیل می‌کنند، معمولاً به نتایج متفاوتی می‌رسند.

یک روند نزولی ممکن است برای یک معامله گر قابل مشاهده باشد، اما همین حرکت قیمت ممکن است از دید معامله گر دیگر نشان دهنده چرخش احتمالی کوتاه مدت یا پولبک بنظر برسد.

پس بنابراین، قبل از ورود به هر موقعیتی باید 7 مورد بالا را در مورد معاملات پرایس اکشن به خاطر بسپارید!

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه