مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

الگوهای هارمونیک چیست؟ | 7 الگوی هارمونیک برتر که هر معامله گر باید بداند

قطعا در طول حرفه معامله گری خود ،الگوهای نموداری را معامله کرده اید ،مثل سقف دوقلو ،سر وشانه ها،مثلث و … همه ی ما این الگوها را میدانیم پس امروز میخواهیم دانش خود را در مورد الگوهای نمودار به سطح بعدی ارتقا دهیم و در مورد الگوهای هارمونیک که کمی پیشرفته تر هستند به بحث بپردازیم.

اگرچه تشخیص این الگوها کار دشواری خواهد بود اما مطمئنا ارزش این را دارد که در چارت بدنبال آنها باشید ،زیرا این الگوها در صورتی که درست تجزیه و تحلیل و شناسایی شوند میتوانند به فرصتهای معاملاتی بسیار سودآوری منجر شوند.

بنابراین در این مقاله نحوه پیاده سازی معاملات با الگوهای هارمونیک را به شما خواهیم گفت پس با ما همراه باشید.

معرفی و تعریف الگوهای هارمونیک

M. Gartley  ایده الگوهای هارمونیک را در سال 1932 توسعه داد. او در کتاب خود بنام سود در بازار سهام، گارتلی را به عنوان  یک الگوی 5 نقطه ای به نام Gartley مورد بحث قرار داد . لری پسونتو در کتاب خود این الگو را با استفاده از نسبت‌های فیبوناچی تقویت کرد و دستورالعمل‌هایی را برای معامله با الگوی «گارتلی» ایجاد کرد.

چند نویسنده دیگر هم هستند که به این نظریه کمک کرده‌اند، اما تا آنجا که میدانیم، مجلات «تجارت هارمونیک» اسکات کارنی شامل بهترین آثار است. الگوهای معاملاتی “خرچنگ”، “خفاش”، “کوسه” و “5-0” نیز توسط اسکات کارنی ایجاد شد، که همچنین عمق قابل توجهی از درک قوانین معاملاتی، دوام و مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را ارائه کرد.

الگوهای هارمونیک سعی می کنند اطلاعات بسیار قابل اعتمادی را در مورد ورودی قیمت، توقف ها و اهداف ارائه دهند و این میتواند تفاوت قابل توجهی در نحوه عملکرد سایر اندیکاتورها و نوسانگرها ایجاد کند.

الگوهای هارمونیک در فارکس

همانطور که از قبل می دانید، اعداد فیبوناچی را می توان در اطراف ما و طبیعت مشاهده کرد و این نسبت ها در بازارهای مالی هم وجود دارد.

الگوهای هارمونیک الگوهای نموداری هستند که جزء یک تکنیک معاملاتی هستند. آنها با پیش‌بینی حرکت‌های آینده بازار، معامله‌گران را قادر می‌سازند تا روند قیمت‌ها را شناسایی کنند.

به منظور مشاهده تغییرات احتمالی قیمت یا معکوس شدن روند، آنها از اعداد فیبوناچی برای تولید الگوهای قیمتی هندسی استفاده می کنند. این الگوها ممکن است توسط معامله گران شناسایی شوند، و سپس می توانند از آنها برای هدایت انتخاب های معاملاتی آینده خود استفاده کنند.

معامله با الگوهای هارمونیک در بازار ارز شامل شناسایی و تجزیه و تحلیل تعداد انگشت شماری از نمودارها است. در بیشتر موارد، این الگوها از چهار حرکت قیمت تشکیل شده است که همه آنها با سطوح فیبوناچی خاص مطابقت دارند.

بنابراین، یک الگوی نمودارهارمونیک همیشه باید با استفاده از ابزارهای Fibonacci Retracement و Extensions تحلیل شود.

چرا الگوهای هارمونیک شکل می گیرند؟

الگوهای هارمونیک بیشتر برای پیش بینی تغییرات قیمت مفید هستند.
معامله گران روزانه می توانند با شناسایی الگوهایی با مقادیر و مدت زمان های مختلف و اعمال ضرایب فیبوناچی برای آنها، حرکت آینده ابزارهای مالی مانند سهام، ارزها  و موارد دیگر را پیش بینی کنند.
یافتن برگشت ها مستلزم درک الگوهای هارمونیک است. آنها ابزار بسیار دقیقی هستند که می توانند نوسانات قیمت بسیار دقیق را شناسایی کنند.

انواع الگوهای هارمونیک برتر

مجموعه ای از انواع الگوهای هارمونیک وجود دارد، ما در اینجا 7 الگوی هارمونیک برتر که شما میتوانید از آن در معاملات خود استفاده کنید را آورده ایم:

الگوی ABCD
الگویBAT  (خفاش)
الگوی Gartley
الگوی butterfly (پروانه)
الگوی crab(خرچنگ)
الگوی deep crab (خرچنگ عمیق)
الگویshark (کوسه)

در ادامه هر کدام از این الگوها را بطور مفصل بشما آموزش میدهیم:

الگوی ABCD

مسلماً ساده‌ترین الگو، الگوی ABCD یا AB=CD) )است که از سه حرکت و چهار نقطه تشکیل شده است. ابتدا حرکت تکانشی (AB)، سپس یک حرکت اصلاحی (BC) و سپس حرکت تکانشی دیگری (DC) وجود دارد که در همان جهت AB می رود.

با استفاده از ابزاراصلاح فیبوناچی در پایه AB، پایه BC باید دقیقاً به 0.618 برسد. خط CD به اندازه خط AB خواهد بود و مدت زمانی که طول می کشد تا قیمت از A به B برود باید برابر با زمانی باشد که از C به D می رود.

معامله‌گران می‌توانند سفارش‌های ورودی خود را نزدیک به نقطه C قرار دهند، که به عنوان منطقه برگشت بالقوه (PRZ) تعریف می‌شود.

از طرف دیگر، آنها می توانند قبل از باز کردن یک موقعیت خرید یا فروش از نقطه D منتظر بمانند تا الگوی کامل تشکیل شود.

الگوی abcd       الگوی abcd

 

نمونه الگوی abcd

الگوی BAT (خفاش)

الگوی BAT نام خود را از محصول نهایی خفاش شکل گرفته است. الگوی BAT که توسط اسکات کارنی در سال 2001 شناسایی شد، از عناصر دقیقی تشکیل شده است که PRZ ها را شناسایی می کنند.

دارای یک پایه بیشتر از الگوی ABCD، و یک نقطه اضافی است که ما آن را X می نامیم. پایه اول (XA) منجر به حرکت اصلاحی BC می شود. اگر اصلاح تا نقطه B در 50٪ از حرکت اولیه XA متوقف شود، احتمالاً یک الگوی BAT را شناسایی کرده اید.

پسوند CD باید حداقل 1.618 BC باشد و می تواند تا 2.618 برسد. پسوند CD نباید کمتر از BC باشد، در غیر این صورت رقم باطل می شود. نقطه پایانی (D) PRZ را ایجاد می‌کند، به این معنی که معامله‌گران می‌توانند موقعیت‌های خود را برای معامله با تغییر قیمت صعودی یا وارونگی قیمت نزولی باز کنند.

الگوی خفاش

نمونه الگوی خفاش

الگوی گارتلی

الگوی گارتلی که توسط HM Gartley ایجاد شده است دارای دو قانون اساسی است:

  • اصلاح نقطه B باید 0.618 از XA باشد
  • بازگشت نقطه D باید 0.786 حرکت XA باشد

این شبیه به الگوی BAT است که پایه XA به اصلاح BC منتهی می شود، با این تفاوت که اصلاح نقطه B باید دقیقاً 0.618 از XA باشد. نقطه حد ضرر اغلب در نقطه X قرار می گیرد، در حالی که هدف اغلب در نقطه C تعیین می شود.

الگوی گارتلی

الگوی گارتلی

الگوی پروانه

الگوی پروانه ای توسط برایس گیلمور کشف شد که از ترکیب های مختلف نسبت های فیبوناچی برای شناسایی اصلاحات بالقوه استفاده کرد.

این یک الگوی بازگشتی است که از چهار پایه تشکیل شده است که با علامت XA، AB، BC و CD مشخص شده است.

مهمترین نسبتی که باید تعریف شود، 0.786 اصلاحی پایه XA است. این به ترسیم نقطه B کمک می کند، که به معامله گران کمک می کند تا PRZ را شناسایی کنند.

الگوی پروانه

الگوی پروانهنمونه الگوی پروانه

الگوی خرچنگ

یکی دیگر از کشفیات اسکات کارنی الگوی خرچنگ است، خرچنگ از الگوی XA، AB، BC و CD پیروی می کند که به معامله گران اجازه می دهد در

قله ها یا پایین ترین قیمت وارد بازار شوند. مهمترین ویژگی الگوی خرچنگ extension 1.618 حرکت XA است که PRZ را تعیین می کند.

در نسخه صعودی خرچنگ، اولین پایه زمانی شکل می‌گیرد که قیمت به شدت از نقطه X به نقطه A افزایش می‌یابد. پای AB بین 38.2% و 61.8% از XA بازمی‌گردد. سپس پیش بینی شدید BC (2.618 – 3.14 – 3.618) دنبال می شود که منطقه معتبری را برای تکمیل الگو و معکوس شدن بالقوه روند فعلی مشخص می کند.

یک الگوی خرچنگ نزولی یک شیب از نقطه X به نقطه A را دنبال می کند و به دنبال آن یک افزایش قیمت ملایم، یک کاهش جزئی و یک افزایش شدید تا نقطه D را دنبال می کند.

الگوی خرچنگ

نمونه الگوی خرچنگ

الگوی خرچنگ عمیق

این یک نسخه کمی متفاوت از الگوی خرچنگ است که در بالا ذکر شد. تنها تفاوت آن این است که اصلاح نقطه B، که باید 0.886 حرکت XA بدون تجاوز از نقطه X باشد.

پیش بینی BC می تواند از 2.24 تا 3.618 باشد.

الگوی خرچنگ عمیق

الگوی کوسه

این الگو هم توسط اسکات کارنی کشف شد، الگوی کوسه شباهت هایی با الگوهای خرچنگ دارد. این یک الگوی معکوس پنج پا است، با نقاطی که به عنوان O، X، A، B و X برچسب گذاری شده اند.

یک الگوی کوسه باید سه قانون فیبوناچی زیر را رعایت کند:

  • پایه AB باید اصلاحی بین 1.13 و 1.618 از پایه XA را نشان دهد.
  • پایه BC نسبت 113 درصد از پای OX خواهد بود.
  • پایه CD نسبت50 درصد از فیبوناچی اصلاحی پایه BC را هدف قرار می دهد.

تمام معاملات با الگوی کوسه بر اساس نقطه C انجام می شود، در حالی که نقطه D به عنوان یک هدف سود از پیش تعریف شده استفاده می شود.

الگوی کوسه

نمونه الگوی کوسه

مزایا و معایب الگوهای هارمونیک

مزایای:

  • منظم، سازگار، قابل اعتماد، و پیکربندی‌هایی با احتمال بالا ایجاد می‌کنند
  • نسبت های فیبوناچی  در آنها برای استانداردسازی رویه های معاملاتی استفاده می شود.
  • با پیروی از دستورالعمل‌های حرکات اندازه‌گیری شده، تقارنها و زمینه بازار، میتواند عملکرد خوبی داشته باشد
    در تمام ابزارها و بازه های زمانی بازار استفاده میشود.
  • آنها را می توان در کنار سایر اندیکاتورها مانند (CCI، RSI، MACD، و غیره) مورد استفاده قرار داد.

معایب:

  • این الگوها پیچیده و کاملاً فنی هستند و همین درک آنها را دشوار می کند.
  • تشخیص الگوی هارمونیک و کدگذاریهای آن به صورت درست چالش برانگیز است.
  • هنگامی که اصلاحات فیبوناچی یا پیش بینی های متناقض وجود دارد، پیدا کردن مناطق برگشتی یا طرح ریزی می تواند چالش برانگیز باشد.
  • الگوهای نامتقارن و با رتبه پایین نسبت ریسک به ریوارد نسبتاً پایینی دارند.

کلام آخر

معامله گران از الگوهای هارمونیک برای پیش بینی حرکات بازار در آینده استفاده می کنند. همچنین ممکن است موضعی صعودی یا نزولی داشته باشند. کاهش احتمالی بازار با الگوهای هارمونیک نزولی نشان داده می شود.

الگوهای هارمونیک صعودی نشان می دهد که بازار ممکن است در شرف رشد باشد.

معامله با الگوهای هارمونیک یک روش دقیق و کمّی برای معامله است، اما یادگیری الگوها مستلزم مطالعه، تمرین و تلاش فراوان است .

حرکاتی که با معیارهای الگوی مناسب هماهنگ نیست، الگو را باطل می کند و معامله گران را در معرض خطر قرار می دهد.

شناخته شده ترین الگوهای هارمونیک که معامله گران به دنبال آن هستند الگوهای گارتلی، پروانه، خفاش و خرچنگ هستند. ورود در منطقه برگشت احتمالی انجام می شود و حد ضررها درست در زیر یا بالای یک ورودی برای خرید و فروش تنظیم می شود.

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه