استراتژی های معاملاتی

استراتژی مومنتوم چیست ؟ آموزش مومنتوم تریدینگ بهمراه مثال

معاملات مومنتوم یا مومنتوم تریدینگ یک استراتژی است که با به دست آوردن حرکات قوی قیمت، با هدف کسب سود از دارایی ها در حرکت صعودی یا نزولی، رشد می کند. با این حال، قبل از اینکه وارد این بحث شویم، درک ویژگی های مختلف این رویکرد پویا بسیار مهم است.

مومنتوم تریدینگ یا استراتژی مومنتوم چیست؟

در فیزیک، اصطلاح Momentum برای تعریف کمیت و جهت حرکت یک جسم به کار می رود . به طور مشابه تعریفش در بازارهای مالی ، حرکت یک دارایی، جهت و سرعت تغییر قیمت دارایی در بازار است.

مومنتوم تریدینگ یک رویکرد استراتژی بازار مالی است که بر روی روندهای بزرگ و قوی در قیمت پایه یک اوراق بهادار سرمایه گذاری می کند. معامله گران به دنبال خرید اوراق بهادار در هنگام افزایش و فروش آنها در هنگام کاهش هستند.

وقتی یک دارایی به قیمت بالاتری می‌رسد، معمولاً توجه معامله‌گران و سرمایه‌گذارانی را که می‌خواهند وارد عمل شوند، را بخود جلب می‌کند،و این قیمت بازار را حتی بالاتر می‌برد. این کار تا زمانی ادامه می یابد که حرکت، شروع به تمام شدن کند.

عوامل مختلفی می توانند بر تغییر حرکت تأثیر بگذارند. با این حال، زمانی که شرایط تغییر کند، قیمت دارایی یا به سمت ساید و رنج حرکت می کند یا  پولبک میکند.

در اصل، حرکت یا مومنتوم سرعتی است که در آن ارزش های بازار در یک دارایی تغییر می کند.

خوانش های مومنتوم را می توان بیشتر به دو دسته مجزا طبقه بندی کرد: مومنتوم مطلق و مومنتوم نسبی.

حرکت مطلق

هنگام استفاده از استراتژی مومنتوم مطلق، عملکرد تاریخی یک دارایی برای پیش بینی حرکت آتی آن، بدون توجه به عملکرد سایر دارایی ها، تحلیل می شود. این به این باور مربوط می شود که روندها تمایل دارند در همان جهت ادامه پیدا کنند.

حرکت نسبی

حرکت نسبی زمانی است که رفتارهای بازار در قیمت اوراق بهادار جداگانه با یک اوراق بهادار دیگر مقایسه می شود (نشان دادن تفاوت قدرت نسبی که بین دارایی ها با عملکرد قوی و اوراق بهادار با عملکرد ضعیف دارند).  به‌جای تکیه بر عملکرد گذشته خود دارایی، هدف آن تعیین دارایی‌هایی است که عملکرد بهتر یا ضعیف‌تر از همتایان خود دارند.

عوامل کلیدی در استراتژی مومنتوم

حجم: تعداد دارایی هایی است که در یک بازه زمانی خاص معامله می شوند. معامله گران مومنتوم باید به سرعت وارد معامله شوند و از آن خارج شوند، بنابراین جریان ثابتی از خریداران و فروشندگان در بازارها مورد نیاز است.

نوسانات: نوسان یک معیار آماری از تمایل یا امنیت یک بازار برای افزایش یا کاهش شدید در یک دوره کوتاه است. برای معامله گران مومنتوم  ضروری است که بازارهای بی ثبات را پیدا کنند تا از افزایش و کاهش کوتاه مدت ارزش دارایی استفاده کنند.

بازه زمانی: استراتژی معاملاتی مومنتوم به شدت به حرکات کوتاه مدت بازار مانند معاملات روزانه و اسکالپینگ متکی هستند. با این حال، مدت زمان معامله می تواند به مدت زمانی که روند قدرت خود را حفظ میکند بستگی داشته باشد.

مومنتوم چگونه محاسبه می شود؟

اول، معامله گران باید بفهمند که کلمه “momentum” در واقع به چه معناست. برای این منظور، یک تعریف ساده از مفهوم آن را می توان به صورت زیر تفسیر کرد:

حرکت یا مومنتوم = قدرت روند زیربنایی

بیایید فعالیت قیمت بازار را با استفاده از سه مثال مختلف در نظر بگیریم:

حرکت مثبت

در مثال اول، می‌توانیم بازاری را ببینیم که حرکت مثبت قیمت را نشان می‌دهد. در این حالت، دارایی به طور مداوم خود را بالاتر از میانگین متحرک نمایی 200 دوره ای (EMA) خود نگه می دارد در حالی که روند آن همچنان به سمت بالاتر حرکت می کند.

مومنتوم تریدینگ مثبت

برای مثال، این نوع حرکت ممکن است در یک بازار صعودی قوی در سهام ایجاد شود. در نمودار S&P 500 به سال‌های 2016-2018 برگردید، می‌توانید بازاری با حرکت مثبت قوی ببینید.

حرکت منفی

در مثال دوم، می‌توانیم بازاری را ببینیم که حرکت منفی را نشان می‌دهد. در این حالت، دارایی به طور مداوم زیر میانگین متحرک نمایی 200 دوره خود قرار دارد ،در حالی که به حرکت پایین تر ادامه می دهد.

استراتژی مومنتوم منفی

برای مثالی از حرکت منفی، به نمودار EURUSD از مه 2021 تا سپتامبر 2022 نگاهی بیندازید. می‌توانیم یک حرکت قوی نزولی به نفع دلار آمریکا را ببینیم که شتاب قابل توجهی پیدا می‌کند.

بدون حرکت جهت دار

در مثال سوم، می‌توانیم بازاری را ببینیم که هیچ حرکت جهت‌دار مشخصی ندارد. در این حالت، قیمت دارایی به طور مداوم بالا و پایین تر از میانگین متحرک نمایی 200 دوره ای خود در نوسان است. قیمت ها به طور نامنظم معامله می شوند ، و هیچ روند قابل توجهی وجود ندارد که ارزش دارایی را نشان دهد.

استراتژی مومنتوم بدون حرکت

به نمودار روزانه بالا  (اوایل 2024) نگاهی بیندازید. این نمونه بارز دارایی جاری است که حرکت جهت دار ندارد.

بسیاری از  اندیکاتورهای فنی را می توان برای قضاوت در مورد حرکت یک دارایی استفاده کرد. برخی از بهترین اندیکاتور های مومنتوم عبارتند از:

  • RSI
  • Stochastic
  • ADX
  • CCI
  • MACD

 

استراتژی های معاملاتی مومنتوم

استراتژی 1: تعیین حرکت روند یک دارایی با ADX

چیزی که لازم است:

  • اندیکاتور ADX
  • میانگین متحرک 200 دوره ای
  • نمودار روزانه

شاخص جهت دار متوسط ​​(ADX) یک ابزار معاملاتی محبوب است که برای تعیین حرکت روند یک دارایی استفاده می شود.

افزایش سطح ADX، نشان دهنده روند تقویتی است. به عبارت دیگر، روند ممکن است صعودی یا ممکن است نزولی باشد T تنها چیزی که می دانیم این است که روند زیربنایی و اصلی در حال افزایش است.

مومنتوم تریدینگ با adx

در سمت چپ نمودار قیمت، می بینیم که قیمت EURGBP شروع به حرکت بالاتر می کند.

با افزایش مقدار ADX به سمت 100، می‌توانیم ببینیم که روند اصلی نیز در حال تقویت است.

در این مثال، ADX با بالا رفتن قیمت EURGBP به بالای میانگین متحرک دوره 200 تقویت می شود. این اساساً دو مدرک مستقل به ما می دهد که نشان می دهد قدرت در روند قیمت پایه افزایش یافته است.

نحوه ورود به موقعیت:

  • صبر کنید تا ADX روند بالاتری داشته باشد
  • صبر کنید تا قیمت میانگین متحرک 200 روزه را بشکند

هنگامی که شما وارد موقعیت خرید خود شدید، استاپ لاس شما باید زیر آخرین نوسان قبلی قیمت قرار گیرد، در حالی که هدف شما 2 برابر آن است. به شما نسبت سود 2:1 می دهد.

استراتژی 2: مشاهده واگرایی در حرکت قیمت

یک استراتژی دیگر که معامله گران می توانند برای تشخیص واگرایی در  قیمت ها استفاده کنند .

آنچه شما برای این استراتژی نیاز دارید این است:

  • اندیکاتور RSI
  • نمودار چهار ساعته

واگرایی زمانی است که قیمت در یک جهت حرکت می کند، اما اندیکاتور (در این مورد، RSI) در جهت مخالف شروع به حرکت می کند

استراتژی مومنتوم با rsi

در مثالی که در بالا نشان داده شده است، می‌توانیم ببینیم که قیمت S&P 500 در حال افزایش است تا به بالاترین حد خود برسدو قله های بالاتر از هم بسازد.اما میبینیم که نشانگر RSI در حال ساختن قله های پایین‌تر است که نشان دهنده واگرایی است.

بنابراین، برای وارد کردن یک موقعیت، ما به دنبال:

  • روند قیمت در یک جهت
  • روند RSI در جهت مخالف
  • در جهت RSI وارد معامله میشویم  (در مورد بالا، این یک  موقعیت فروش خواهد بود )

مشابه استراتژی اول، استاپ لاس بالاتر یا از نوسان اخیر قیمت خواهد بود، در حالی که هدف سود شما، سطح کلیدی بعدی خواهد بود که حداقل 2 برابر حد ضرر است.

برخی از جنبه‌های مهم مومنتوم تریدینگ می‌تواند به شما در کسب سود سریع کمک کند. با این حال، جنبه های منفی هم وجود دارد.

مزایا و معایب مومنتوم تریدینگ

 

مزایای معایب
سودهای بزرگ در یک زمان کوتاه: حرکت سریع با افزایش شتاب. می تواند زمان زیادی را به خود اختصاص دهد: از آنجایی که حرکت ها معمولاً سریع هستند، باید به طور مداوم نمودارهای خود را زیر نظر داشته باشید.
عالی برای معاملات روزانه: از آنجایی که می‌توان به سرعت سود برد، می‌توانید معاملات کوتاه‌مدت انجام دهید (اگرچه همانطور که در استراتژی‌های بالا نشان داده شده است، می‌توان از آن در بازه‌های زمانی طولانی‌تر نیز استفاده کرد). پتانسیل برای زیان سریع: با پتانسیل برای سودهای سریع، پتانسیل زیان های فوری نیز به وجود می آید.
از نوسانات استفاده کنید: وقتی بازارها در یک جهت بالا می روند، می توانید سرمایه گذاری کنید.

مدیریت ریسک در معاملات مومنتوم

معاملات مومنتوم با تعقیب روندها شکل و رونق می گیرد، اما با خطراتی هم همراه است. بدون مدیریت ریسک مناسب، یک استراتژی برنده می تواند به سرعت به یک استراتژی بازنده تبدیل شود. هنگام تنظیم یک برنامه مدیریت ریسک برای استراتژی معاملاتی خود، حتماً موارد زیر را در نظر بگیرید:

شکست های کاذب: اگرچه ممکن است به نظر برسد که روند هرگز پایان نخواهد یافت، اما در بیشتر مواقع بسیاری از معامله گران را جذب خواهد کرد. سعی کنید تاثیر شکست های کاذب را به حداقل برسانید و تجزیه و تحلیل کنید که چگونه می توانید ورودی ها را مشخص کنید تا ورود زود هنگام نداشته باشید.

تغییر روند و خروج:  برای عقب نشینی و اصلاح آماده باشید و استراتژی های خروج واقع بینانه ای را تنظیم کنید.

نوسانات:  مومنتوم اغلب با افزایش نوسانات همزمان است. برای محدود کردن ضررهای احتمالی، دستورات تعیین اندازه موقعیت و حد ضرر را اجرا کنید.

ترید احساسی: با توجه به ماهیت سریع معاملات مومنتوم، می تواند باعث تصمیم گیری های هیجانی شود. اطمینان حاصل کنید که به قوانین از پیش تعریف شده خود پایبند هستید و از اجازه دادن به احساسات برای درگیر شدن با کارتان اجتناب کنید.

علاوه بر این، مطمئن شوید که دستورات حد ضرر را اجرا می کنید، با سایز موقعیت و حجم صحیح معامله می کنید، سود را در سطوح از پیش تعیین شده سیو می کنید و به طور مداوم استراتژی معاملاتی مومنتوم خود را که استفاده می کنید آزمایش و ارزیابی می کنید. مدیریت ریسک یک رویکرد واحد نیست. استراتژی های خود را بر اساس تحمل ریسک فردی، سبک معاملاتی و شرایط بازار تنظیم کنید.

 

دیدگاه ها و نظرات

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه