مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

استراتژی پوزیشن تریدینگ چیست؟

در حال حاضر فعالیت در بازارهای مالی و سرمایه ای همچون بازار فارکس و ارزهای دیجیتال و بورس و اوراق بهادار و غیره بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و افراد بیشتری نسبت به گذشته تمایل به سرمایه گذاری و معامله گری در بازارهای مالی دارند.از این رو شناخت کامل بازار و نیز آگاهی از نحوه استفاده از ابزارها و استراتژی هایی که به منجر به معاملات پر سود و موفق می شود از الزامات ورود به این بازارهاست.پوزیشن تریدینگ(Position Trading) یکی از روشهای انجام معامله در بازارهای مالی و سرمایه گذاری است.

پوزیشن در اصطلاح به میزان سهام یا دارایی افراد در یک بازار مالی گفته میشود.

پوزیشن تریدینگ یکی از استراتژی های معاملاتی در بازارهای مالی از جمله بازار رمز ارزهاست که در آن تریدر با توجه به ارزش ذاتی دارایی و با هدف کسب سود در بلند مدت که اغلب چند ماه تا چند سال است،دارایی را خریداری میکند.در ادامه مطلب در باره این که پوزیشن تریدینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد صحبت خواهیم کرد.

پوزیشن تریدینگ چیست؟

روش های زیادی برای انجام معامله دربازارهای مالی و سرمایه وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و مزایا و معایب مختص به خود را دارند و هر تریدری با توجه به اهداف و استراتژی ها و موقیت و شرایط خود از یک روش معاملاتی برای انجام معامله استفاده میکند.

پوزیشن تریدینگ

یکی از روشهای انجام معامله و سرمایه گذاری روش پوزیشن تریدینگ است.

Position Trading یک استراتژی بلند مدت است که میتواند در بازه های زمانی چند ماهه و حتی چند ساله ادامه داشته باشد.آن دسته از معامله گرانی که از این روش برای سرمایه گذاری و معامله استفاده میکنند معمولاً نوسانات کوتاه مدت را نادیده گرفته و بر روند کلی یک سهم یا دارایی تمرکز دارند.یکی از اصول موفقیت در پوزیشن تریدینگ ،شناسایی درست و به موقع نقاط مناسب برای ورور و خروج است.

پوزیشن تریدینگ بزرگترین تایم فریم را در بر میگیرد و از این رو شباهتهایی با هولد کردن دارد با این تفاوت که هولدرها، پوزیشن شان را برای مدت طولانی تری نگه میدارند.درPosition Trading سرمایه گذاری بیشتر روی ترندها و روندها صورت میگیرد.

 

درباره ی استراتژی معاملاتی چیست؟و چرا استراتژی معاملاتی مهم است بخوانید.

POSITION-TRADING

رویکردهای معامله گران پوزیشن تریدینگ

اصولا در روش پوزیشن تریدینگ از تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده میشود.

تجزیه و تحلیل بنیادی برای آن دسته از معامله گران پوزیشن تریدینگ که قصد نگهداری دارایی ها را برای مدت زمان طولانی تری دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است.تحلیل فاندامنتال در این روش بیشتر با انتخاب سهام مرتبط است.

استفاده از تحلیل بنیادی به معامله گران اجازه میدهد تا سهام برنده ای را پیدا کنند که ممکن است بازدهی بالاتری را داشته باشد.

تجزیه و تحلیل تکنیکال برای شناسایی روند قیمت دارایی استفاده میشود که به تریدر این امکان را میدهد که بتواند کسب سود کند.همچنین هدف از استفاده از تجزیه و تحلیل فنی در پوزیشن تریدینگ شناسایی روندهایی است که به اندازه کافی دوام خواهند داشت و سیگنال های هشدار دهنده ای در مورد تغییر روند ها ارائه می دهند.

تجزیه و تحلیل فنی معمولا دو گزینه را در اختیار معامله گران قرار میدهد : گزینه اول اینکه دارایی هایی با پتانسیل روند قوی که هنوز روند را شروع نکرده اند را معامله کنید و گزینه دوم اینکه دارایی هایی را که قبلا روند را شروع کرده اند معامله کنید.

گزینه اول ممکن است بازدهی بیشتری داشته باشد در عین حال ریسک بیشتری هم دارد و تحقیقات فشرده تری هم دارد.در مقابل گزینه دوم تحقیقات کمتری نیاز دارد اما معامله گر ممکن است شتاب کسب سود را از دست بدهد.

تکنیکهای تریدینگ پوزیشن

 

تکنیک های پوزیشن تریدینگ

همانطور که عنوان کردیم پوزیشن تریدرها از تجزیه و تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده میکنند.در ادامه چند تکنیک مهم در پوزیشن تریدینگ را معرفی میکنیم:

میانگین متحرک ۵۰ روزه

اندیکاتور میانگین متحرک ۵۰ روزه (MA) در بین تریدرها پر طرفدار است و پز استفاده است.میانگین متحرک های ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.هم به دلیل اینکه مصربی از ۵۰ هستند و هم اینکه میتوانند روندهای بلند مدت را مشخص کنند.زمانی که میانگین متحرک ۵۰ روزه متحرک های ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه را قطع کند نشانگر آغاز یا پایان یک روند بلند مدت است که این مسئله برای پوزیشن تریدرها بسیار حائز اهمیت است.

سطوح حمایت و مقاومت

شناسایی و تشخیص سطوح حمایت و مقاومت در هر نمودار نیازمند آنالیز حرفه ای رفتارهای چارت آن است.از اندیکاتورهای مختلفی مانند اندیکاتور فیبوناچی در تشخیص سطوح حمایت و مقاومت استفاده میشود.

شکست روند

زمانی که قیمت یک دارایی از سطوح حمایت و مقاومت آن خارج شود شکست روند اتفاق می افتد.از آنجایی که این شکست ها نشان دهنده روند بعدی بازار هستند برای معامله گران پوزیشن تریدینگ اهمیت ویژه ای دارند.به این شکل که اگر سطح مقاومت شکسته شود تریدرها وارد پوزیشن میشوند.

اصلاح قیمت ها

اصلاح قیمت یک دارایی به حالتی گفته میشود که در حین روند کلی، قیمت برای مدت کوتاهی خلاف جهت روند حرکت کند.پوزیشن تریدرها از اصلاح قیمت ها برای بیشتر شدن سودشان استفاده میکنند.عملکرد در این تکنیک به این صورت است که تریدر در ابتدای اصلاح قیمت پوزیشن خود را میفروشد و در پایین ترین نقطه اصلاح دوباره وارد پوزیشن میشود.

استراتژی پوزیشن تریدینگ همانند سایر روش های معاملاتی مزایا و معایبی دارد که هر معامله گری با توجه به اهداف خود و موقعیت و همچنین توجه به مزایا و محدودیت روش های مختلف میتواند سبک معاملاتی خود را انتخاب کند.

مزایای پوزیشن تریدیـنگ

پوزیشن تریدینگ به دلایل زیادی یکی از بهترین استزاتژهای معاملاتی به حساب می آید.این روش مزایای زیادی دارد که به چند مورد از مهم ترین مزیتهای آن اشاره میکنیم

-هدف معامله گران در روش پوزیشن تریدینگ کسب سود بیشتر از نگهداری دارایی برای مدت طولاتی تر است و به طور بالقوه میتوانند از این روندهای بلند مدت کسب سود کنند در صورتی که ممکن است در نوسانهای کوتاه مدت این امکان وجود نداشته باشد.

-استرس کمتر یکی دیگر از مزیتهای این روش است.زیرا تریدرهایی که از این روش استفاده میکنند به علت بازه های زمانی بلند معامله نیازبه نظارت مکرر بر روندهای بازار را ندارند و این موضوع استرس وارد بر تریدرها را کاهش میدهد.

-به طور کلی پوزیشن تریدینگ این فرصت را به معامله گران میدهد تا زمان بیشتری را برای یافتن دیگر فرصتهای معاملاتی در اختیار داشته باشند.در حقیقت تریدرهایی که از این روش برای معامله استفاده میکنند به جای نظارت مداوم بر روندهای قیمتی یک دارایی و کنترل مکرر پوزیشن های اخذ شده میتوانند دنبال سایر فرصتهای معاملاتی باشند.

معایب پوزیشن تریدیـنگ

مانند همه روشهای معاملاتی دیگر پوزیشن تریدینگ نیز دارای محدودیت ها و ریسک هایی است که مهمترین آنها را عنوان میکنیم.

تغییر روند: تعییر روند غیر منتظره در قیمت دارایی ها میتواند منجر به زیان قابل توجهی برای معامله گر شود.

نقدینگی کم: از آنجایی که معاملات پوزیشن تریدینگ برای دوره های زمانی بلند مدت است در نتیجه سرمایه معامله گران مدت زمان زیادی قفل میشود.

جمع بندی

به طور کلی پوزیشن تریدینگ یک استراتژی معاملاتی محبوب است که میتواند سودهای قابل توجهی را برای معامله گران صبور به ارمغان بیاورد.پوزیشن تریدرها دنبال کننده روندها هستند و با شناسایی روندهایی که سود خوبی دارند اقدام به خرید پوزیشن میکنند و صبر میکنند تا به اوج خود برسد.

برخلاف معاملات روزانه یا معاملات نوسانی ، پوزیشن تریدرها نگران نوسانات کوتاه مدت قیمت یا نوسانات بازار نیستند و در عوض هدف آنها سود بردن از روندهای بلند مدت بازار با بهره گیری از عوامل اقتصاد کلان و تحلیل بنیادی است.

 

 

 

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه