مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

11 نکته و ترفند روانشناسی تجارت برای تسلط بر بازار

بازی ذهنتان را با 11 نکته روانشناسی تجارت آزمایش شده در زمان تسخیر کنید.

در ابتدا مهم نیست که چقدر یاد می گیرید، مطالعه می کنید یا تمرین می کنید ، روانشناسی تجارت یکی از متغیرهایی است که بیش از هر چیز موفقیت شما را در بازار دیکته می کند.
با این حال، اگر صبور باشید و بتوانید آن را تحت کنترل خود درآورید ،این  متغیر می تواند به یک ثابت قابل اعتماد تبدیل شود.

هر روز که ترید میکنید باید این را اساس کار خود بدانید هرچند که یک شب بد یا یک صبح پیچیده باعث زوال شما شده باشد .
غلبه بر تعادل ذهنی و بازگرداندن آن به کنترل خود مهمترین کاری است که می توانید برای اجرای مداوم و کارآمد وظایف معاملاتی خود انجام دهید.

داشتن یک نقشه و استراتژی معاملاتی بدون خطا عالی و ضروریست ،اما اگر تسلیم نوسانات عاطفی شود، به نتیجه ای که مد نظر شماست نخواهد رسید.
برای اینکه خود را از نظر ذهنی در راس بازی خود قرار دهید و آن را حفظ کنید، این لیست که شامل 11 نکته ی برتر روانشناسی تجارت برای برنده شدن در بازی روانشناسی است  را گردآوری کرده ایم.

روانشناسی تجارت

1: در میان اعداد گم نشوید-روانشناسی تجارت

در ابتدای این مقاله ذکر کردیم که مطالعه، یادگیری و زیرو رو کردن نمودارها تا جایی  می تواند بسیار خوب باشد، اما در پایان شما با مجموعه ای از اعداد و ارقام و نمودارها مواجهید. بسیاری از معامله گران تازه کار از نظر فنی و تکنیکالی  آماده هستند اما  از نظر احساسی نه .شاید در ابتدا همه چیز برای یک تازه کار در بازار خوب پیش برود اما زمانی که متحمل یک ضرر سنگین میشوند قدرت عاطفی ندارد تا بتواند به خوبی با آن کنار بیاید.

این بی تجربگی بسیاری از آنها را وادار می کند که عجولانه عمل کنند و برنامه و استراتژی خود را تغییر دهند.آنها باید بدانند که فقط یک معامله را از دست داده اند و این معنیش این نیست که سیستم معاملاتی آنها مشکلی دارد.

در مقابل  معامله گران باتجربه به برنامه ها و استراتژِی خود اطمینان دارند و متوجه می شوند که توسعه ی همه چیز به زمان نیاز دارد.

روانشناسی تجارت به ما می آموزد که رسیدن به موفقیت در بلند مدت حاصل میشود و نه یک شبه و فوری. زمانی که معامله‌گر متوجه شود که ضرر در کوتاه‌مدت مشکلی ندارد، این را در ذهن خود کاشته که تمرکزش روی بلند مدت است و این ضررها در کوتاه مدت میتوانند بخشی از رسیدن به همان موفقیت بلند مدت باشند.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:8 توصیه مهم وارن بافت برای مبتدیان در سرمایه گذاری

 2: بپذیرید که بازار همان کاری را که بخواهد انجام میدهد

بازار یک رویداد تصادفی است( آن را با صدای بلند تکرار کنید تا زمانی که به مغز شما نفوذ کند.)

هیچ مقدار آمادگی نمی تواند شما را برای کسی(بازار) آماده کند که در سراسر جهان،و در هر لحظه در حال انجام یک تجارت عظیم است و همه برنامه های شما را به هم می زند.
تنها راه مقابله با حرکات خودسرانه ای که ممکن است بازار علیه شما انجام دهد این است که تمام شرایط احساسی مثل طمع و ترس و … را از بین ببرید. اگر نمی توانید آنچه را که قرار است اتفاق بیفتد تغییر دهید، پس نمی توانید از این اتفاق هم ناراحت شوید.
به سادگی بپذیرید که بازار بدون توجه به هرچیزی ، کاری که بخواهدرا انجام می دهد.

روانشناسی تجارت

3: بزرگنمایی در بررسی

در حالی که تجزیه و تحلیل معاملات روزانه ای را که  انجام می دهید مهم هستند،ولی نباید به آن اکتفا کرد و این سوال برایتان پیش خواهد آمد که آیا واقعا باید استراتژی خودتان را در همچین مقیاس کوچک ارزیابی کنید؟
احتمالا جواب نه خواهد بود.
مهم است که  قبل از شروع به تجزیه و تحلیل معاملات فردی، به گزارشی از عملکرد کلی خود نگاه کنید. به این ترتیب، می‌توانید تشخیص دهید که آیا سیستمتان کار می‌کند، آیا از نظر روان‌شناختی اطلاعات را به درستی پردازش و تحلیل  می‌کنید یا واقعاً در حال خرابکاری هستید و مشکل در رویکرد ذهنی شما است و نه در برنامه‌ای که انجام داده‌اید.

4: نویز را قطع کنید

نکته مهم در مورد اینترنت این است که منابع نامحدودی را برای تکمیل روند آموزش در اختیار ما قرار می دهد.
بدترین بخش این موضوع همینجاست که اکثریت قریب به اتفاق این اطلاعات ،سر و صداهایی هستند که فقط حواس شما را پرت می کند و شما را از اعتماد به توانایی خود در بازار دور می کند و این یکی از نکات مهم در انجام معاملات شماست .
یکی از عوامل عالی در مورد تجارت و معامله  این است که هر کسی با رویکرد متفاوتی به بازار می آید. چیزی که برای برخی از به اصطلاح استادان در گوشه ای از اینترنت کار می کند ممکن است برای شما مفید نباشد.

روانشناسی تجارت و قطع نویز در معاملات

بهترین کار این است که رویکرد و استراتژی معاملاتی  منحصر به فرد خود را توسعه دهید که به بهترین وجه با شخصیت شما مطابقت داشته باشد و بعد از آن صداهایی را که ادعا می کنند بهترین استراتژی ها را برای رسیدن به موفقیت در بازار پیدا کرده اند ، حذف کنید.

5:خطر را در آغوش بگیرید

حتما این جمله برایتان آشنا بنظر میرسد: شما ادعا می کنید که با از دست دادن پول خود مشکلی ندارید و همیشه برای معاملاتتان استاپ قرار میدهید.گاها پیش آمده که شما استاپتان را دورتر از قیمت ورودی قرار داده اید و قیمت به سمت استاپ شما در حال حرکت است و شما برای اینکه ضرر کمتری متحمل شوید استاپتان را کمتر میکنید و  بعد حدس میزنید چه میشود؟

بله قیمت استاپ شما را میزند و درست بعد از آن در جهتی که شما انتظار داشتید و تحلیل کرده بودید پیش میرود و بنابراین معلوم میشود که تحلیل شما درست بوده اما چیزی که شما را از گرفتن سود از این معامله بازداشت ترس از دست دادن پول بود. شما باید با ریسک کردن و اجازه دادن به حرکت معاملات راحت باشید.

6:بدانید چه زمانی باید پول نقد کنید

صرفنظر از اینکه شما تحلیل خوبی از روند بازار در معامله انجام داده اید ،باید یک برنامه واضح برای خروج از معامله به عنوان برنده ایجاد کنید .

بدون یک برنامه ی واضح، بسیاری از معامله گران انتظار دارند (و یا امیدوارند) بازار در جهتی حرکت کند که تحلیل آنها نشان داده است.

اما مشکل این است که همانطور که اشاره کردیم، بازار همیشه براساس تحلیل های سنجیده  پیش نمی رود، به جای اینکه اجازه دهید بازار یک علامت خروج واضح نشان دهد، یک برنامه برای گرفتن سود خود داشته باشید.این مسئله دقیقا به طمع شما برای گرفتن سود بیشتر از بازار برمیگردد.

7:بدانید چه زمانی اشتباه می کنید

این فقط به نکات روانشناسی تجارت مربوط نمی شود ،مهم نیست که چقدر خوب آماده باشید و اجرا کنید، قطعا هر از گاهی معاملات را از دست خواهید داد. این را بدانید که از دست دادن یک معامله به این معنی نیست که استراتژی و تحلیل شما بد بوده و یا به خوبی آماده نشده اید.

این می تواند به این معنی باشد که بازار تصادفیست و از انتظار هدف شما منحرف شده است.  بدانید که هیچ برنامه ای نمی توانست این نتیجه را پیش بینی کند و در نهایت اشتباه میکردید. نه به این دلیل که شما در معامله ضعیف  هستید، بلکه به این دلیل که بازار همان کاری را انجام می دهد که خودش می خواهد انجام دهد. پذیرفتن این که اشتباه کرده اید کمک زیادی به شما می کند تا راحت تر با از دست دادن کنار بیایید.

روانشناسی تجارت

8:اگر مناسب است، آن را بگیرید -روانشناسی بازار

هر معامله ای را که با استراتژیتان مطابقت دارد، انجام دهید.تجزیه و تحلیل بیش از حد میتواند شما را گمراه کند و بر سر دوراهی قرار دهد که آیا میشود یا نه؟

اما تا زمانی که با برنامه ی شما مطابقت داشته باشد قطعا خوب است .

وقتی شما استراتژیتان را بیش از حد تجزیه و تحلیل میکنید قطعا ناخودآگاه یک تنش و اضطراب درذهن شما ایجاد میشود که قطعا احساس آن ضروری نیست .شما بایدبه خود ایمان داشته باشید و از هر فرصتی که مناسب است و امکان میدهد تا در هماهنگی با روند بازار معامله کنید استفاده کنید و نه به ذهن بیش از حد انتقادگرتان.

9:بازاری بدون محدودیت – روانشناسی تجارت

هیچ سقفی برای آنچه می توانید در بازار بسازید وجود ندارد. اگر دیدگاه بلندمدت و ثابتی نسبت به دستاوردهای خود داشته باشید، پس از نظر پتانسیل درآمد، دستیابی به سود برای شما آسمان میشود. یک سیستم خوب راه اندازی کنید و شروع کنید به گرفتن سودهای ثابت (قطعا زیانی هم وجود خواهد داشت)،و در بلند مدت نتیجه ی را ببینید.

10:آینه را روی خود بچرخانید -روانشناسی بازار

قطعا در بازار اشتباه خواهید کرد ، وقتی اشتباهی مرتکب می شوید، آن را بپذیرید. نواقص خود را در آغوش بگیرید و راه هایی را برای جبران آنها در استراتژی معاملاتی خود بگنجانید. مسائل موجود در بازار عموماً از رویکردهای ذهنی به بازار ناشی می شود، نه جزئیات فنی رویکرد. از اشتباه یا ضرر خود درس بگیرید، خود را ببخشید و دوباره طبق برنامه خود معامله کنید.

11: و برای آخرین نکته روانشناسی تجارت: مانند یک برنده فکر کنید- روانشناسی بازار

در بیشتر جنبه های زندگی، اعتماد به نفس تقریباً کلید همه چیز است. اگر معاملاتی که با پارامترهای شما مطابقت دارند با ترس انجام دهید، نمی توانید موفق شوید. باور کن که یک برنده هستی و مثل یک برنده فکر می کنی!

نتیجه گیری نکات روانشناسی تجارت

به دلایلی، اکثر معامله گران بر بخش روانشناسی تجارت تاکید نمی کنند، اگرچه معامله گران حرفه ای همیشه می گویند که این یکی از مهمترین بخش های زندگی یک معامله گر است.و قطعا تمام بزرگان بازار به روانشناسی تجارت به عنوان بخشی از موفقیت خود در این بازار پر هیاهو اشاره کرده اند.
اگر می خواهید حرفه خود را به سطح بالاتری ببرید، باید روانشناسی تجارت و نحوه برخورد با آن را بدانید.شما از نکات ذکر شده در این مقاله از تی پی چارت میتوانید برای بهبود حرفه ی معاله گری خود استفاده کنید.

 

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه