مقالات آموزشیمقالات آموزشی فارکس

کانال های روند در تحلیل تکنیکال

اگر از آن دست افرادی هستید که میخواهید درک و ارزیابی خود را در تحلیل تکنیکال بهبود ببخشید باید شناخت خوبی نسبت به ترسیم کانال در روند قیمت داشته باشید.

کانال روند چیست؟

اگر نظریه خط روند را یک قدم جلوتر ببریم و یک خط موازی در همان زاویه خط روند صعودی یا نزولی رسم کنیم،یک” کانال “ ایجاد خواهیم کرد که  آن را کانال روند یا کانال قیمت مینامیم.

کانال های روند یکی دیگر از ابزارها در تحلیل تکنیکال هستند که می توانند برای تعیین مکان های خوب و بهینه برای خرید یا فروش  استفاده شوند.

زمانی که این کانال را ترسیم میکنید خط روند بالا نشان دهنده مقاومت و خط روند پایین نشانگر حمایت است . بنابراین هر دو قسمت بالا و پایین کانال ها مناطق بالقوه ای از خطوط حمایت یا مقاومت را نشان می دهند .

کانال های روند با شیب منفی (پایین) نزولی و کانال های با شیب مثبت (بالا) صعودی در نظر گرفته می شوند.

کانال روند صعودی و نزولی

برای ترسیم یک کانال (صعودی) : کافی است یک خط موازی با همان زاویه  خط روند صعودی بکشید و سپس آن خط را به موقعیتی ببرید که آخرین قله را لمس کند. این باید همزمان با ایجاد خط روند انجام شود.

 

برای ترسیم یک کانال (نزولی) ، برعکس کانال صعودیست و به سادگی یک خط موازی در همان زاویه با خط روند نزولی رسم کنید و سپس آن خط را به موقعیتی ببرید که با آخرین دره تماس داشته باشد. این باید همزمان با ایجاد خط روند انجام شود.

توجه داشته باشید که به خطی که موازی با خط روند ترسیم میکنیم خط کانال نیز گفته میشود.ودر زمان شکست  نسبت به خط روند از اهمیت کمتری برخوردار است.

وقتی که قیمت به خط روند پایین میرسد ،میتواند به عنوان نقطه ای برای خرید در نظر گرفته شود.

و هنگامی که قیمت به خط کانال بالا رسید ،ممکن است به عنوان نقطه ی  فروش استفاده شود.

شاید بخواهید درباره سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بخوانید

انواع کانال های روند

در کل در بازار های معاملاتی چهار نوع کانال داریم که البته بسیاری فقط 3 نوع آن را جزو کانال روند میدانند :

  • کانال صعودی(سقف بالاتر و کف بالاتر)
  • کانال نزولی(کف پایینتر و سقف پایین تر)
  • کانال افقی(ساید و رنج)
  • کانال مثلثی

انواع کانال روند

کانال صعودی:

زمانی که بازار روند صعودی داشته باشد و بتوان دو کف بالاتر از هم پیدا کرد که بتوان خط روند صعودی رسم کرد میتوانیم به موازات خط روندی که کشیدیم یک خط کانال ترسیم کنیم که در این صورت ما یک کانال صعودی خواهیم داشت.

در کانال صعودی اگر قیمت از خط کانال بالایی خارج شود،نشان دهنده ادامه روند صعودی با قدرت بیشتر است. و از سوی دیگر، اگر قیمت‌خط روند ترسیمی را به پایین‌ بشکند، معامله‌گران می‌توانند از موقعیت خرید خارج شده و یک موقعیت فروش یا sell بسازند.

کانال های نزولی:

دقیقا برعکس کانال صعودیست به این شکل که زمانی که بازار روند نزولی داشته باشد و بتوان دو سقف بالاتر از هم پیدا کرد که بتوان خط روند نزولی رسم کرد میتوانیم به موازات خط روندی که کشیدیم یک خط کانال ترسیم کنیم که در این صورت ما یک کانال نزولی خواهیم داشت.

در کانال نزولی اگر قیمت از خط کانال پایین خارج شود،نشان دهنده ادامه روند نزولی با قدرت بیشتر است. و از سوی دیگر، اگر قیمت‌خط روند ترسیمی را به بالا بشکند، معامله‌گران می‌توانند از موقعیت فروش خارج شده و یک موقعیت خرید یا buy بسازند.

کانال افقی یا رِنج:

زمانی که قیمت نتواند سقف و کفهایی بالاتر یا پایینتر از سقف و کفهای  قبل خود بسازد به اصطلاح میگوییم بازار رنج است و قیمت در یک محدوده ی افقی در حال نوسان است و به خطوط حمایت و مقاومت افقی که رسم میشود تا این محدوده را مشخص کند ،کانال افقی یا رنج میگوییم.

ویژگی کانال روند

کانال مثلثی:

البروکس که یکی از بزرگان دنیای معامله گری در بازار های مالیست مثلثها را هم جزئی از انواع کانالها مینامد .چون در این حالت معامله در داخل اضلاع مثلث جریان دارد. مثلث ها رفتار  یک روند را در خود دارند و می توان بر اساس آنها بازار را تحلیل کرد.

کانالهای مثلثی بطوری که دقیق شناسایی و ترسیم شوند میتوانند از مهمترین الگوها برای ترید معامله گران باشند.

مثلثی که دو ضلع آن به مرور در حال فاصله گرفتن از هم هستند ، نشان دهنده واگرایی در کانال مثلثی می باشد.

مثلث انقباضی بین دو خط روند قرار می گیرد. بازار در یک روند نزولی کوچک با اوج های پایین تر و نیز روند صعودی کم شیب قرار دارد.

مثلث صعودی دارای یک خط مقاومت استاتیک در بالا و یک خط روند صعودی داینامیک(مورب) در پایین است.

مثلث نزولی دارای یک خط حمایت استاتیک در پایین و یک خط روند نزولی داینامیک در بالا است.

گوه Wedge یک کانال صعودی و یا نزولی است که در آن خط روند و خط کانال همگرا می شوند. و این خود نوعی مثلث بشمار میرود.

کانالهای مثلث

 

نکاتی که در ترسیم کانال های روند مهم هستند

هنگام ترسیم کانال قیمت هر دو خط باید موازی هم باشند.

در صورت بررسی دیگر عوامل در کف کانال روند “میتوان خرید” و در سقف کانال روند “میتوان فروش” انجام داد.

اگر دو خط یک کانال در یک راستا و زاویه نبودند این یک کانال ایده آل نیست و ما آن را کانال مثلثی مینامیم که درباره آن در آینده صحبت خواهیم کرد.

معمولا کانال‌های نزولی تمایل دارند از سقف شکسته شوند و کانال‌های صعودی از کف (احتمال بیشتری دارند)

یک اشتباه رایجی که بسیاری از معامله گران انجام میدهند این است که فقط بدنبال الگوهای شیک و اتو کشیده که در کتابهای آموزشی آمده هستند .

انها نمیدانند که حرکات قیمت چه اطلاعات مهمی را در خود جای داده و از نشانه های دیگری که میتواند مهم تلقی شود چشم پوشی میکنند.

اینکه شما بخواهید بدنبال نمونه هایی که دقیقا در کتابها و جزوات آموزشی ارائه شده باشید قطعا در دنیای ترید واقعی جواب نخواهد داد .زیرا بسیار نادر است که شما بتوانید حرکات قیمتی در بازار پیدا کنید که دقیقا در داخل کانال و دربین دو خط موازی در حال نوسان باشد .

به ترسیم کانال ها در تصاویر زیر توجه کنید:

کانال افقی

 

ترسیم کانال نزولی

 

ابزار مخصوص رسم کانال

برای رسم انواع کانالهای قیمت( صعودی و نزولی و ساید) ابزاری در نوار ابزار در اکثر پلتفرمهای معاملاتی که البته شاید در آیکون باهم متفاوت باشند، وجود دارد. در تصویر زیر، آیکون مربوط  به این ابزار در متا تریدر با رنگ قرمز مشخص شده است.

ابزار رسم کانال

شما با این ابزار به آسانی میتوانید انواع کانالهای روند را رسم نمایید.

همچنین شما میتوانید از اندیکاتورهایی که بصورت خودکار کانالها را بر روی چارت قیمت رسم میکنند استفاده نمایید،مانند اندیکاتور keltner channel و اندیکاتور کانال رگرسیون اتوماتیک shi channel

در پایان

رسم کانال روند در تحلیل تکنیکال برای اینکه شما بتوانید پیش زمینه ای از حرکت روند قیمت یک دارایی داشته باشید بسیار ضروریست،کانال می تواند در شناسایی نقاط مهم برای خرید و فروش به شما کمک کند .

همچنین هر دارایی میتواند در کانال قیمتی خود باشد تا زمانی که شکست کانال اتفاق بیفتد و سهم از کانال خارج شود و در این صورت یک تغییر روند در بازه زمانی بلند یا کوتاه مدت شکل خواهد گرفت و شما میتوانید در آن معامله انجام دهید.

 

 

 

 

 

 

دیدگاه ها و نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پایگاه دانش

مشاهده همه

جدیدترین بروکرها

مشاهده همه
جدیدترین اندیکاتورها مشاهده همه